Conditii de calatorie in Tunisia in contextul COVID 19

MOMENTAN suntem pe LISTA ROSIE a lor !
 
‼️ Noua clasificare făcută publică de către Ministerul Sănătății din Tunisia a țărilor în funcție de nivelul de risc asociat cu pandemia COVID-19
⛔️ Ministerul Sănătății din Tunisia a făcut publică, la 12 august, noua clasificare a țărilor în funcție de nivelul de risc asociat cu pandemia COVID-19.
🚷 Autoritățile tunisiene au decis să mențină România pe lista ROȘIE 🔴 a statelor cu incidență epidemiologică mare.
Astfel, cetățenii români nu mai pot călători în Tunisia, dacă sosesc din România. Cetățenii români care au reședința în state din zona verde sau portocalie pot în continuare să călătorească în Tunisia în anumite condiții, în funcție de țara de proveniență.
Cetățenii români cu domiciliul în România pot intra pe teritoriul tunisian doar dacă posedă un permis tunisian de ședere permanentă.
Pot intra în Tunisia doar cetățenii tunisieni sau persoanele cu domiciliul permanent în Tunisia care sosesc din România. Aceștia trebuie să prezinte la intrarea în Tunisia rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu 120 de ore înainte de călătorie. Toți acești cetățeni care sosesc din România sunt supuși măsurii de izolare doar în hotelurile special aprobate de autorități, timp de 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui al doilea test PCR la 6 zile de la data sosirii în Tunisia. Dacă rezultatul este negativ, perioada de izolare se poate încheia imediat după obținerea acestui rezultat.
Reamintim faptul că autoritățile române au inclus Tunisia pe lista verde 🟢 a statelor exceptate de la recomandarea măsurilor de carantină/izolare începând cu 7 iulie 2020.
 
 
Mae.ro
 
Atenționare COVID-19
 
STARE DE URGENȚĂ:
 
Din punct de vedere epidemiologic nu este instaurată starea de urgență sanitară. Din punct de vedere securitar, autoritățile tunisiene prelungesc lunar starea de urgență. (A se vedea alerta de călătorie: http://www.mae.ro/travel-alerts/2928)
 
CONDIȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
 
Autoritățile tunisiene au decis să includă România pe lista roșie a statelor cu incidență epidemiologică mare. Astfel, condițiile de călătorie pentru cetățenii români în contextul pandemiei de COVID-19 sunt următoarele:
  1. Cetățenii români cu domiciliul în România și care nu dețin un permis tunisian de ședere permanentă nu mai pot călători în Republica Tunisiană.
  2. Cetățenii români cu domiciliul în România, care dețin un permis tunisian de ședere permanentă pot intra pe teritoriul Republicii Tunisiene și sunt supuși măsurii de carantină instituționalizată, doar în hotelurile special aprobate de autorități (http://onmne.tn/fr/index.php), timp de 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui test PCR la 6 zile de la data sosirii în Republica Tunisiană. Dacă rezultatul este negativ, perioada de carantină se poate încheia imediat după obținerea acestui rezultat.
  3. Cetățenii români cu domiciliul în străinătate, în state din zona verde sau portocalie pot să călătorească în Republica Tunisiană în anumite condiții, în funcție de țara de proveniență:
  1.  Pentru statele din zona verde nu sunt impuse restricții.
  2.  Pentru statele din zona portocalie - aceștia trebuie să prezinte la intrarea în Republica Tunisiană rezultatul negativ al unui test PCR efectuat cu 120 de ore înainte de călătorie. Toți acești cetățeni sunt supuși măsurii de izolare, timp de 14 zile, cu posibilitatea efectuării unui al doilea test PCR la 6 zile de la data sosirii în Republica Tunisiană. Dacă rezultatul este negativ, perioada de izolare se poate încheia imediat după obținerea acestui rezultat.

Data ultimei actualizari: 14.08.2020.