Hawaii


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA MARTIE:


HAWAII

Primavara se inscrie in sezonul de varf al arhipelagului Hawaii, lunile martie si aprilie fiind ideale pentru a calatori in acest paradis terestru rasarit din apele Pacificului. Unii spun ca acesta este momentul in care incepe sezonul uscat. Zi de zi, vremea este perfecta si fluxul de turisti redus, in comparatie cu sarbatorile de iarna, cand este foarte aglomerat. Dupa mijlocul lunii aprilie, preturile la cazare In Hawaii scad, pentru ca se apropie sfarsitul sezonului uscat. In ultima saptamana a lunii aprilie si prima saptamana din mai, vin multi turisti japonezi, deoarece este o sarbatoare nationala in Japonia. Primavara in Hawaii aduce multe flori proaspete si colorate, fructe exotice parfumate si o vegetatie bogata pe toate insulele arhipelagului. Aceasta este cea mai buna perioada sa vizitezi Hawaii, daca vrei sa te relaxezi pe plajele cu nisip alb si fin.
 
Sezonul uscat in Hawaii are doua intervale: decembrie-aprilie si iunie-august. Iarna in Hawaii este inceputul sezonului de varf, cea mai aglomerata perioada fiind saptamana cuprinsa intre Craciun si Anul Nou, cand preturile la cazare si fluxul de turistii sunt la cote maxime. Sezonul de iarna este optim pentru iubitorii de surfing, valurile mari fiind perfecte pentru practicarea acestui sport. Daca vrei sa faci surfing sau sa asisti la competitii de sufing, atunci iarna este cea mai buna perioada in care sa mergi in Hawaii, in special in insulele Maui si Oahu. Iarna este, de asemenea, sezonul in care poti observa balene in Hawaii. Balenele cu cocoasa vin in fiecare an din Alaska pentru a da nastere generatiilor tinere, de obicei in apele putin adanci ale coastelor insulei Maui. Pe scurt, acestea sunt doua motive mari ca sa mergi iarna in Hawaii: sa practici sau sa vezi competitiile de surfing si sa observi balenele cu cocoasa. Daca nu tii neaparat la aceste aspecte, atunci poti foarte bine sa vizitezi insulele primavara  sau toamna, cand preturile scad, iar vremea este mai buna, in sensul ca nu vei resimti o umiditate mare si temperaturi scazute, ca pe timp de iarna.

Ca sa-ti faci o idee cat mai clara despre perioada optima in care sa calatoresti in insulele Hawaii, iata o sinteza a lunilor din an, in functie de temperaturi si cantitatea de ploi.

Sezon uscat: decembrie-aprilie si iunie-august
In perioada Craciunului si a Anului Nou, dar si a Sarbatorilor de Paste, preturile la cazare se pot dubla, este aglomeratie si vremea este mai ploioasa, insa iarna este perfect ca sa mergi in Hawaii pentru a vedea balanele cu cocoasa si intrecerile de surfing. In intervalul iunie-august, temperaturile cresc usor si te poti bucura mai mult de soarele si plajele insulelor Hawaii. De retinut ca lunile de vara pot fi foarte calduroase, de fapt cele mai calduroase din an, si cu umiditate ridicata. Pe timpul verii, surfing-ul se practica la cel mai scazut nivel din intregul an. Tot vara este si sezonul uraganelor, putand avea loc furtuni. Unii spun ca lunile de vara sunt prea caniculare ca sa poti face hiking sau alte activitati in natura, de aceea multi turisti opteaza sa vina in Hawaii primavara sau toamna.

Sezonul de mijloc sau Shoulder Season: cuprinde doua luni, mai si septembrie
Multimea de turisti, la fel si preturile scad in aceste luni, temperaturile sunt placute si zilele insorite, fara un nor pe cer in luna septembrie, cand au loc Festivalurile Aloha in toate insulele arhipelagului Hawaii.

Extrasezon sau Low Season: octombrie si noiembrie
Este perioada in care plajele sunt mai spatioase si hotelurile mai putin aglomerate. Vremea este caniculara si umeda, in luna noiembrie existand mai multe precipitatii.

Poti alege un sejur de 7 nopti in Hawaii pe care-l poti diversifica cu urmatoarele activitati optionale:
 
  • Kauai - Zbor cu elicopterul. Zborul incetineste deasupra Insulei Verzi, lunga de 55 km si lata de 40 km, oferindu-ti posibilitatea de a admira din aer frumusetile naturale ale insulei: stancile inalte de 1000 de metri de pe coasta Na Pali, Canionul Waimea, Golful Hanalei si spectaculoasele cascade de la Wailua.
  • Oahu - Tur complet al insulei. Calatoria incepe cu vizitarea complexului vulcanic Diamond Head, simbolul insulei si continua cu minunatul Golf Hanauma (indisponibil joi), formatiunile stancoase de la Halona Blowhole, plaja Sandy Beach si Makapuu Point, punctul cel mai estic al insulei.
  • Big Island - Lava adventure. Traversezi fascinantele plaje negre de pe coasta Puna si admiri viata marina bogata in delfini si broaste testoase. Treci pe langa conurile de lava intarita si ajungi la Kilauea, cel mai activ vulcan din lume.