Aruba - unde este, de ce sa o vizitezi si ce perioada sa alegi?

Aruba este un paradis tropical care atrage tot mai multi calatori dornici sa exploreze frumusetea sa unica. Cu plaje intinse de nisip alb, ape cristaline si o atmosfera relaxata, Aruba reprezinta destinatia perfecta pentru cei care doresc sa evadeze din rutina zilnica. Citeste in continuare cateva informatii importante despre Aruba, precum si motivele pentru care ar trebui sa vizitezi aceasta destinatie!

Aruba - unde este?
Aruba este o insula din Marea Caraibelor si este situata in partea de sud a regiunii, in apropierea coastei Venezuelei. Aceasta pozitionare ii confera un climat tropical si temperaturi placute pe tot parcursul anului. Insula face parte din Regatul Tarilor de Jos si este una dintre cele mai calduroase destinatii din Caraibe.

De ce sa vizitezi Aruba?

Plaje idilice
Aruba este faimoasa pentru plajele sale impresionante. Una dintre cele mai cunoscute este Eagle Beach, cu nisip fin si alb ca zapada. Aici vei gasi ape linistite, perfecte pentru inot si snorkeling. Palm Beach este, de asemenea, o optiune excelenta pentru iubitorii de plaja, aceasta gazduind, totodata, numeroase restaurante si activitati.

Diversitate culturala
Aruba are o populatie diversificata si o cultura fascinanta. Atat in bucataria, cat si in arta locala vei regasi influente olandeze, africane si latino-americane. De asemenea, daca vei decide sa vizitezi Aruba, vei putea participa la festivalurile locale pentru a te bucura de muzica si dans autentic.

Activitati nautice
Datorita pozitiei sale privilegiate, Aruba ofera o gama larga de activitati nautice. De la windsurfing la navigatie cu catamaranul, vei avea oportunitatea de a experimenta senzatii tari pe apele stralucitoare ale Caraibelor.

Conditii de lux
Aruba este renumita pentru cazarile sale de lux, care ofera tratamente relaxante intr-un cadru idilic. Asadar, dupa o zi de explorare a insulei sau de stat pe plaja, te poti rasfata cu un masaj sau un tratament de infrumusetare.

Preparate delicioase
Mancarurile din Aruba sunt delicioase si variate. Pe aceasta insula, vei avea ocazia sa savurezi preparate cu influente olandeze, latino-americane si caraibiene. Nu rata ocazia de a gusta specialitati locale, cum ar fi "keshi yena" (un fel de mancare cu branza si carne) sau "pan bati" (painea locala).

Aventura
Pentru cei dornici de aventura, Aruba ofera o varietate de activitati, cum ar fi drumetiile in natura, cataratul pe stanci si explorarea pesterilor subacvatice.

Cand sa vizitezi Aruba?

Perioada de varf - de la mijlocul lunii decembrie pana in aprilie
Aceasta perioada este cea mai cautata pentru calatorii, deoarece ofera cele mai bune conditii meteorologice. Temperaturile sunt placute si exista sanse foarte mici de ploaie.

Sezonul intermediar - lunile mai - august
In aceasta perioada, vei experimenta temperaturi mai ridicate si o umiditate mai mare. Cu toate acestea, te vei putea racori in apele cristaline ale marii si te vei putea bucura de preturi mai accesibile.

Sezonul umed - perioada septembrie - decembrie
Aceasta perioada poate aduce ploi frecvente, dar de scurta durata. Prin urmare, daca vei vizita Aruba in lunile septembrie-decembrie, te vei bucura si de soare. In plus, preturile sunt mult mai avantajoase pe parcursul acestui sezon. 
Acum ca ai aflat mai multe detalii despre Aruba (unde este, de ce merita vizitata si care este perioada optima de vizitare), poti incepe sa planifici cu ajutorul nostru vacanta ta pe aceasta insula.
Aruba este cu siguranta una dintre cele mai frumoase destinatii din Caraibe. Cu plaje uimitoare, activitati variate si o cultura bogata, aceasta insula are ceva de oferit pentru fiecare calator. In functie de preferintele tale si de bugetul disponibil, poti alege oferta potrivita de pe site-ul nostru. Iti punem la dispozitie optiuni avantajoase de cazare si facem tot posibilul pentru ca vacanta ta sa fie de neuitat!