Nepal


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA MARTIE:


NEPAL

Al doilea sezon turistic dupa cel de toamna (octombrie-noiembrie) cand este ideal sa calatoresti in Nepal este sezonul de mijloc, adica martie-aprilie, cand primavara aduce cu ea vreme placuta si o vegetatie tropicala exuberanta. Rododendronii sunt in floare pe dealurile nesfasite, ierburile lungi din regiunea Terai au fost taiate, iar muntii, impreuna cu templele si asezarile traditionale nepaleze te asteapta sa le explorezi. Primavara este cel mai bun anotimp pentru a vedea fauna salbatica din Nepal, in ciuda caldurii in crestere.

Perioada pre-musonica (mijlocul lunii aprilie pana la inceputul lunii iunie) aduce caldura tot mai sufocanta, dupa-amiezi innorate, averse de ploaie si mai multe afectiuni ale stomacului, din cauza inaltimii si temperaturilor ridicate. Daca te aventurezi in Nepal in aceasta perioada, fa trekking la o inaltime mai mare, unde temperaturile sunt mai tolerabile. Incepand cu luna iunie, natura se dezlantuie. Ploile musonice care de cele mai multe ori au loc pe timp de noapte aduc alunecari de teren, iar norii de multe ori acopera muntii. Precipitatiile, noroiul si lipitorile ii descurajeaza pe cei mai multi amatori de trekking, dar ii poate incuraja altceva: reducerile considerabile la tarifele hotelurilor. Acum este cel mai bun moment pentru a lua decizia de a calatori spre Tibet.

Sezonul turistic de varf in Nepal este toamna, in lunile octombrie si noiembrie, cand turistii se pot bucura de cer senin si zile calde. In aceste luni, mii de turisti urmeaza traseele spre Everest si Annapurna, hotelurile din Kathmandu fiind aglomerate, iar preturile ating cote maxime.

Ca sa vizitezi Nepal, iti trebuie timp sa-l explorezi si cea mai buna varianta este sa rezervi un circuit. Iar daca tot te afli in zona, de ce sa nu profiti si sa vezi si alte tari unde poti ajunge relativ usor?! Zborurile de pe aeroportul din Kathmandu se leaga foarte bine cu alte destinatii cum sunt Bhutan si India, de aceea exista si varianta unor circuite combinate. Iata mai jos cateva sugestii:

Circuit "Descopera India & Nepal" - este un program de 11 nopti in care vei descoperi India, incepand cu New Delhi, apoi Triunghiul de Aur, pana la orasul sacru Varanasi, unul din cele mai vechi orase din lume. Vei avea ocazia sa descoperi si coloratul Nepal cu templele si stupele sale pline de spiritualitate. Punctul culminant va fi zborul deasupra maretului Everest.

Circuit "Magic Nepal" - pe parcursul a 10 zile vei vedea crestele impunatoare ale optimiarilor, bogatia fauna si flora din Parcul National Chitwan, vei admira rasaritul de soare din Valea Pokhara, vei vizita templele si manastirile din Valea Kathmandu.

Circuit "India, Buthan & Nepal" - este un circuit de 14 zile care incepe in New Delhi, continua in marile orase istorice ale Indiei - Agra, Jaipur, apoi vei zbura spre Paro, de unde incepe periplul tau prin Buthan. Ultimele zile le vei petrece in Nepal, toata aceasta experienta culminand cu un zbor de aproximativ o ora deasupra celor mai marete varfuri montane de pe glob, inclusiv Everest.