Filipine


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA MARTIE:


FILIPINE

Filipine este un arhipelag din sud-estul Asiei, din Oceanul Pacific, bogat natural si cultural, o fuziune a culorilor si artelor cu oameni calzi, prietenosi si zambitori.  Arhipelagul este format din aproximativ 7100 de insule, cele mai mari fiind Luzon, Visayas si Mindanao. Relieful muntos, de origine vulcanica, padurile tropicale luxuriante, plajele cu nisip alb si fin fac ca Filipine sa fie o destinatie de vacanta foarte atractiva. O curiozitate despre Filipine: tara este inclusa in Cercul de Foc al Pacificului, datorita numarului mare de vulcani activi, printre care vulcanii Pinatubo si Taal.

Aceasta tara insulara are o clima tropicala formata din doua anotimpuri, cel ploios (musonul de sud-vest) din mai pana in octombrie si cel uscat (musonul de nord-est) din noiembrie pana in aprilie. Cea mai buna perioada pentru a vizita Filipine este in timpului sezonului uscat. Ianuarie si februarie sunt lunile cele mai racoroase si se inscriu in sezonul de varf. Martie este tot in sezonul de varf, doar ca temperaturile cresc. Cele mai ploioase luni sunt iunie, iulie, august si septembrie, cand este bine sa evitati calatoriile in Filipine. Daca totusi vreti sa faceti economie, trebuie sa stiti ca hotelurile isi micsoreaza tarifele la cazare cu 30% in lunile sezonului ploios.

Sejur Insula Palawan
Cele mai celebre hoteluri de aici sunt El Nido Resorts, situate fiecare pe cate o insulita din nordul insulei mari Palawan, adevarate oaze de liniste si relaxare, amplasate intre o padure tropicala si lagune de mica adancime.

Sejur Boracay
Mica insula Boracay are plaje de vis, fiind premiata de-a lungul timpului de publicatii si agentii de turism pentru frumusetea plajelor si a naturii de aici. In 2012 a primit titulatura "The Best Island in the World" din partea unei reviste internationale de turism. Pentru calitatea serviciilor hoteliere, pentru plajele paradisiace cu nisip alb, insula Boracay este una din destinatiile de relaxare de top la nivel mondial.

Sejur Cebu
Cebu este unul dintre cele mai vechi orase si fosta capitala a arhipelagului. Aici a venit Magellan in 1521, cand a debarcat in Filipine. Daca treceti prin Cebu, puteti admira intr-o capela Crucea lui Magellan, ridicata din lemn la ordinul exploratorului. Oferta de vacanta in insula Cebu din Filipine o gasesti aici.

Punctul culminant al vacantei tale in Filipine poate fi o croaziera de 12 nopti prin insulele arhipelagului, ce te va purta de la raiul scufundarilor din insula Negros la Dealurile de ciocolata din insula Bohol.

Capitala Manila
Orice sejur in Filipine nu este complet fara cateva zile in Manila pentru a cunoaste unul dintre cele mai cosmopolite orase ale Asiei de Sud Est. Aceasta impresioneaza prin contraste intre numeroasele cladiri uriase si cladirile coloniale construite in timpul ocupatiei spaniole.