Conditii de calatorie in Jamaica in contextul COVID 19

STARE DE URGENȚĂ: DA (din motive de securitate în Kingston, în districtele Western și Central Police)
 
RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
 
Cu valabilitate până pe 31 august 2021, au fost introduse restricții de intrare pentru cetățenii străini care au călătorit în ultimele 14 zile anterior intrării în Jamaica într-unul din statele de risc ridicat: Argentina, Brazilia, Chile, Columbia, Paraguay, Peru, India sau Trinidad și Tobago. Aceștia trebuie să solicite autorizația de intrare cu cel puțin 7 zile înainte de data prezumată a călătoriei. Persoanele vaccinate complet sunt exceptate.
Începând cu luna iunie, au fost ridicate restricțiile de intrare. Toți pasagerii care sosesc în Jamaica trebuie să fie în posesia unei autorizații de călătorie (https://www.visitjamaica.com/travelauthorization/). Companiile aeriene condiționează îmbarcarea de prezentarea autorizației. Formularul poate fi completat cu cel mult 3 zile înainte de data sosirii.
Toți călătorii cu vârsta de peste 12 ani care sosesc in Jamaica trebuie să prezinte dovada unui test molecular negativ efectuat la un laborator acreditat, cu cel mult 3 zile anterior intrării în Jamaica.
Autoritățile își rezervă dreptul de a solicita retestarea. Călătorii trebuie să rămână în izolare la locul de cazare până la primirea rezultatelor.
 
MĂSURI PE PLAN INTERN:
 
Se aplică măsuri de limitare a circulației persoanelor, valabile în toată țara, în intervalul orar 23.00-05.00 (de luni până sâmbătă), respectiv 18.00-5.00 duminica, valabile până pe 11 august 2021.
Barurile, restaurantele, parcurile, piețele, plajele, parcurile de distracții și grădinile zoologice funcționează cu program redus.
Este obligatorie purtarea măștii în public.
 
Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români care călătoresc în Jamaica au nevoie de viză de intrare.
Cetățenii români posesori ai unei vize valabile, emisă de S.U.A. sau Canada, care călătoresc în scop turistic în acest stat, nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 30 de zile, cu condiția să poată face dovada vaccinării contra rujeolei, rubeolei și poliomielitei, cu un certificat medical emis după data de 14 august 2014.
 
Viza se poate obţine de la ambasadele sau consulatele Statului Jamaica din străinătate, precum şi la punctele de trecere a frontierei șipoate fi prelungită pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Documentele necesare obținerii vizei de scurtă ședere sunt:
-paşaport cu valabilitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului;
-biletul de călătorie dus-întors sau un bilet de întoarcere într-o altă țară în care să fie admiși;
-rezervare la hotel;
-dovezi privind acoperirea cheltuielilor de şedere (voucher, cash etc);
-dovada vaccinării împotriva rujeolei, rubeolei și poliomelitei; „carnetul galben” eliberat de o clinică specializată în imunologie. Lista acestora este disponibilă pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile (www.cnscbt.ro) – secțiunea „Sfaturi pentru călători”.
-taxa de eliberare a vizei (100 dolari USA).
Informații suplimentare privind intrarea străinilor în Jamaica pot fi accesate pe site-ul oficial jamaican https://www.pica.gov.jm/ .
Pentru mai multe informatii actualizate dupa data de 03.08.2021, va recomandam sa consultati site-ul http://www.mae.ro/travel-conditions/30303#860 .