Conditii de calatorie in Seychelles in contextul COVID 19

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
 
Cetăţenii străini trebuie să prezinte un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu 72 de ore anterior sosirii în acest stat pentru a obţine permisiunea de intrare.
Este interzisă intrarea în Seychelles a persoanelor care au călătorit în Africa de Sud, Brazilia, India, Bangladesh, Nepal şi Pakistan cu 14 zile înainte de sosirea în Seychelles. 
Vizitatorii/turiştii nu sunt supuşi măsurii de carantină la intrarea în acest stat.
Toţi cetăţenii trebuie să prezinte autorizaţia medicală de călătorie, formularul fiind disponibil la pagina de internet: https://seychelles.govtas.com/.
Turiştii trebuie să prezinte dovada rezervării cazării şi a mijloacelor de întreţinere necesare.
Nu este obligatorie vaccinarea împotriva COVID-19.
Cetăţenii români pot călători în Seychelles fără viză pentru o şedere de până la 90 de zile în scop turistic. 
 
MĂSURI PE PLAN INTERN
  • Purtarea măștilor sanitare este obligatorie în public.
  • Restaurantele, cafenelele/barurile sunt deschise, cu respectarea măsurilor de distanţare şi igienă sanitară.
 
Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Insulelor Seychelles pentru o perioadă de 90 de zile.
 
Sistemul medical
Vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate înainte de a pleca într-o călătorie.
Mai multe detalii găsiţi la adresele: www.cnas.ro şi http://www.cnas.ro/casmb/page/cardul-european.html
Este bine ca asigurarea medicală să fie valabilă în toate ţările. În baza unei asemenea asigurări, facultative, aveţi acces la serviciile de urgenţă atât din sistemul public de sănătate, cât şi din cel privat (în funcţie de tipul poliţei de asigurare). La încheierea unei asemenea asigurări verificaţi coordonatele partenerului societăţii de asigurare în ţara de destinaţie şi de tranzit.
Vă recomandăm să vă încheiaţi, înainte de plecare, o asigurare de călătorie valabilă pe teritoriul acestei ţări, în urma consultării cu companiile de asigurare. Aceasta are valabilitate în toate ţările şi poate să acopere de la riscurile de bază (îmbolnăviri, accidente, urgenţe stomatologice, repatriere sanitară sau în caz de deces) până la toate riscurile de călătorie, inclusiv pierderea/ furtul/ deteriorarea bagajelor, anularea plecării în străinătate, falimentul companiei aeriene etc.. Asigurarea de viaţă s-a dovedit benefică pentru familiile celor decedaţi în urma unor accidente sau din motive de boală.
 
Pentru mai multe informatii actualizate dupa data de 03.08.2021, va recomandam sa consultati site-ul Ministerului Afacerilor Externe -  https://www.mae.ro/travel-conditions/12441