Namibia


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA MAI:



NAMIBIA

Cand spui Namibia, te gandesti la o vacanta exotica si plina de aventura. O vacanta in Namibia este clar o experienta autentica, care te va purta prin dunele de nisip ale vastului desert Namib-Naukluft, parcuri nationale  cu specii de plante si animale nemaiintalnite si cultura fascinanta a oraselor din partea de nord, Rundu si Kongola. Daca ajungi in Namibia, trebuie sa faci o vizita si la situl UNESCO Twyfelfontein, situat in partea de nord-vest, in regiunea Kunene, unde s-au pastrat peste 2000 de sculpturi in piatra, vechi de 6000 de ani.

Namibia poate fi vizitata pe tot parcursul anului, dar cea mai buna vreme se inregistreaza in aprilie si mai, cand temperaturile sunt moderate, ploile sunt rare sau chiar deloc, iar natura este insufletita de verdele proaspat al vegetatiei. In general in Namibia clima este uscată si placuta, cu exceptia perioadei noiembrie-februarie, cand este extrem de cald si localnicii considera ca este cea mai rea vreme din tot anul. Namibia primeste doar o fractiune din ploaia care se intalneste mai mult in tarile estice ale continentului african. Namibia este o tara preferata in special pentru safari in parcurile nationale, dintre care cele mai importante sunt Parcul National Etosha, Parcul National Waterberg si Rezervatia Cape Cross Seal. Viata salbatica poate fi observata in toate parcurile, dar cu precadere in Etosha si in special in timpul sezonului uscat, din iunie pana in octombrie. In sezonul umed, din decembrie pana in aprilie, in toate rezervatiile nationale este liniste, pentru ca animalele se indeparteaza de oazele cu apa si se imprastie prin rezervatii.


Sezon uscat sau High season in Namibia: mai - octombrie

● Vegetatia nu este atat de abundenta, iar animalele salbatice se strang in jurul oazelor si a raurilor, ceea ce le face mai usor de vazut. Acum este perioada optima sa vizitezi Etosha.

● Cerul este senin, fara niciun nor, si in general nu ploua deloc.

● Chiar daca cel mai mare flux de turisti care viziteaza parcurile se inregistreaza in high season, acestea nu sunt aglomerate. In Etosha s-ar putea sa intalnesti mai multi turisti, dar nu vei avea senzatia de aglomeratie, pentru ca suprafata parcului este mare.

● Dimineata si seara este rece, de aceea este bine sa-ti iei in bagaj haine calduroase si groase in lunile iunie, iulie si august, pentru excursiile safari care incep dimineata devreme.

Sezon ploios sau Low season in Namibia: octombrie - aprilie

● Dupa ploaie, vegetatia este verde-intens si peisaje sunt uimitoare.

● In aceasta perioada a anului vei vedea pui de animale abia nascuti, iar pasarile migratoare sunt in zona si depun oua.
   
● De obicei ploile sunt scurte si au loc dupa-amiaza. Rar se intampla sa fie torentiale si sa-ti afecteze negativ calatoria.

● Dezavantajul este ca din octombrie pana in februarie, temperaturile sunt caniculare, de nesuportat pentru turistii europeni.

● Un alt dezavantaj daca mergi in Namibia in low season este acela ca poate fi dificil sa observi animalele salbatice, mai ales in parcul national Etosha. De aceea daca vrei sa vezi viata salbatica a Namibiei, cel mai bine este sa calatoresti in sezonul uscat.

Daca esti un impatimit al excursiilor safari, circuitul Safari in Africa de Sud credem ca ti se potriveste cel mai bine. Acesta cuprinde 24 de nopti de cazare in tabere special amenajate si incepe din Cape Town ca oras de plecare, sosirea fiind in Johannesburg. Oferta circuit Safari in Africa de Sud cuprinde si zbor din Bucuresti dus-intors, dar zborul se poate personaliza, in sensul ca se poate organiza din ce oras doresti. Detalii despre itinerariu, tarife si servicii incluse in acest circuit gasesti aici.