Koh Samui


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA MAI:



KOH SAMUI

Desi luna mai aduce vreme buna cam peste tot in Thailanda, ea este premergatoarea inceputului de sezon ploios. In aceasta luna, vremea prielnica pentru stat la plaja, cu soare si cer senin se regaseste mai degraba pe coasta de est, acolo unde se situeaza si insula Koh Samui, in apele limpezi ale Golfului Thailandei. Vremea buna va continua in toata Thailanda, cu temperaturi care se mentin ridicate (temperatura medie este de 30-35°C). Peste tot in nord si in regiunile centrale ale Thailandei insa, sansele de ploaie sunt in crestere, mai ales spre sfarsitul lunii.

Pe plajele din sud, temperaturile raman ridicate (temperatura medie este de 30-35°C), cu toate acestea riscul de ploaie pe  coasta de vest creste, sezonul ploios fiind dupa colt. In schimb, pe partea de est a peninsulei ploile sunt sporadice si de scurta durata, lasand cerul senin si improspatind aerul. In Koh Samui este sezon uscat, deci perioada perfecta sa stai la plaja si sa te plimbi de-a lungul insulei. Mai mult, poti sa explorezi si insulele invecinate, Koh Thao si Koh Phangan, situate la o distanta de 30 de minute cu barca. Circuitul "3 Insule de vis: Koh Samui & Koh Tao & Koh Phangan" cuprinde in total 7 nopti de cazare in aceste trei insule, transportul intre ele fiind organizat cu feribotul de catre agentii locale partenere.

Daca doresti pur si simplu sa stai la plaja fara sa misti un deget, poti sa-ti rezervi o vacanta de 7 nopti la plaja in Koh Samui. Va fi simplu ca atunci cand ai chef sa faci o cursa cu feribotul pe una din insulele invecinate, acestea circuland cu regularitate, chiar si noaptea sau dimineata devreme.

Festivaluri importante & Ceremonii religioase in luna mai in Koh Samui

˃   Ziua Incoronarii
     Marcheaza incoronarea regelui Bhumibol Adulyadej ca regele Rama IX, pe data de 05 mai 1950.

˃   Visakha Puja
      Luna plina din mai este cea mai sfanta dintre toate sarbatorile budiste, celebrand nasterea, iluminarea si moartea   
      lui Buddha, care au avut loc toate in aceeasi zi. Anul acesta sarbatoarea are loc pe 20 mai.