Thailanda


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA APRILIE:


THAILANDA

In luna aprilie soarele straluceste peste tot in Thailanda, de la provinciile nordice Chiang Mai si Chiang Rai, pana in partea de litoral din apropiere de Bangkok, Hua Hin si Pattaya. In toate insulele din Marea Andaman , dar si din Golful Thailandei, vremea este excelenta pentru plaja si pentru a strabate locurile in lung si-n lat.

Dar cel mai mare eveniment care are loc in Thailanda in luna aprilie este Songkran - Anul Nou thailandez, celebrat in perioada 12-16 aprilie 2016. Festivitatile de Songkran dureaza trei sau cinci zile, in functie de zona in care te afli. Oricum ar fi, va fi o bucurie sa vezi cum sarbatoresc thailandezii Anul Nou, cu multa apa care se arunca printre multimile de oameni, parade, muzica si distractie. Desigur ca poti sarbatori Thai New Year oriunde in Thailanda, insa cele mai fastuoase si organizate ceremonii se desfasoara, conform specialistilor acestei destinatii, in Chiang Mai si Chiang Rai.

Vremea buna va continua in toata tara, cu temperaturi in crestere si sansa de ploaie inca scazute. Tot scazute vor fi si preturile la cazare in luna aprilie, asa ca poti sa-ti rezervi vacanta in Thailanda la un pret absolut decent. Cum spuneam, temperaturile din intreaga tara se apropie de limita de sus in partea de nord, asa ca sa nu te mire faptul ca in Chiang Mai poti gasi temperaturi mai mari de 30°C. La fel, temperaturile sunt in crestere in Bangkok si in regiunile centrale.

Pe plajele din sudul Thailandei povestea este aceeasi, cu temperaturi ridicate in ambele parti ale peninsulei si sansele de ploaie minime, media fiind cuprinsa intre 29-34°C. Da, este cald in Thailanda in luna aprilie, dar merita sa mergi pentru ca ai preturi mici la cazare si la transport si, in plus, ai marea aproape. Cat de aproape o vrei, asta tu decizi: poti sa-ti rezervi o camera cu vedere la mare, o vila pe plaja sau sa stai toata ziua la plaja, cu marea in fata. Inspira-te analizand sugestiile de mai jos.
 


Unde gasim vreme buna pentru plaja in Thailanda lunii aprilie?

Hua Hin, Pranburi, Cha Am, Koh Chang, Koh Samui, Phuket, Krabi, Koh Lanta, Khao Lak