Ce hoteluri gasesti in Zanzibar? Cateva recomandari de hoteluri bune in Zanzibar (I)

Am vizitat 17 hoteluri in Zanzibar, atat in Stone Town, cat si hoteluri din diferite parti ale insulei, situate la plaja si preferate de turisti pentru un sejur de relaxare. Ca o parere de ansamblu, trebuie sa va spun ca hotelurile din Zanzibar sunt de categorie medie, chiar daca afiseaza un numar impresionant de stele si cel mai adesea categoria locala ramane … categorie locala, neavand prea mult de-a face cu standardele la cazare pe care le avem noi, europenii.
 

Ce sfat iti dau daca vrei sa mergi in Zanzibar

Sa vizitezi neaparat Stone Town. Orasul este un loc ce pastreaza autenticitatea a tot ce inseamna specificul insulei Zanzibar, un important centru istoric si cultural protejat, parte a patrimoniului UNESCO. Cele mai multe case pe care le vei vedea pe strazile acestui oras au fost construite in secolul al 19-lea dintr-un material care se gasea din belsug in aceste locuri si anume, un tip de roca coralina care insa s-a erodat de-a lungul timpului, dovada ca multe case sunt in prezent intr-o stare avansata de degradare, din pacate. Vei avea ocazia sa-ti dai seama dupa arhitectura si cladirile vechi ale orasului ca putine lucruri s-au schimbat in ultimii 200 de ani in centrul cultural vechi al Zanzibarului, Stone Town… M-am plimbat pe aleile inguste si intortocheate ale orasului in plina zi, cand soarele care dogorea aprig nu reusea sa strabata printre toate stradutele inghesuite pe care erau asezate dughene si tarabe cu marfa. Poate acesta a fost si scopul pentru care au fost create in acest fel, ca sa-si tina umbra una alteia din calea razelor fierbinti ale soarelui tropical… Insa felul in care se construiau casele in Zanzibar in trecut avea si alt scop decat acela de a fi protejate de soare: unele dintre ele erau facute spre a fi admirate si a arata prin bogatia ornamentelor statutul social al proprietarului. Acest lucru a fost infatisat cel mai bine prin portile maiestoase ale caselor, care erau facute din lemn si ornamentate cu motive arabe sculptate in lemn, care mai de care mai deosebite. Astazi se pastreaza peste 500 de modele diferite de artizanat local, vizibile pe cele 590 de porti care s-au pastrat pana in zilele noastre. Asa ca daca ai timp la dispozitie, poti sa te plimbi ore in sir prin labirintul de strazi inguste si alei, pentru a le admira si fotografia.




Hotelurile din Stone Town. Trebuie sa stii ca in Stone Town orice city hotel are plaja. Chiar daca sunt hoteluri de oras, plaja este la scurta distanta. Exista spatiu amenajat, cu promenada si diverse locuri de relaxare unde poti sa te asezi. Orasul Stone Town este sigur, te poti plimba fara probleme. Iti recomand sa petreci o noapte – doua in Stone Town, asa ca hai sa-ti spun ce hoteluri gasesti aici.

Serena Hotel  5 stele – Stone Town
Este un hotel frumos care are marea in fata si este aproape de multe obiective turistice din Stone Town: palatele sultanilor, fortul portughez, porturile din antichitate si multe bazaruri. Ce iti recomand daca mergi la acest hotel: sa iei masa la restaurantul situat pe acoperis, Terrace Seafood Restaurant, care are o terasa superba unde te vei bucura de o vedere minunata la ocean. Hotelul ofera Wi Fi gratuit si mancare buna. Dar punctul forte il reprezinta felul in care este amenajat si atmosfera din vechile vremuri coloniale.

Park Hyatt Zanzibar 5 stele  – Stone Town
Il recomand ca fiind un hotel bun, foarte frumos amenajat, situat in Stone Town. Este foarte elegant, decorat in stil oriental. Acoperisul hotelului este natural, o parte din el este acoperit cu muschi vegetal. Camerele sunt amenajate in doua cladiri, una veche si una noua. Cea veche ele Mambo Msiige, o cladire cufundata in istorie, avand o poveste datand din secolul al 17-lea, construita ca un conac tipic din insula Zanzibar, avand in centru o curte linistita cu gradina, unde poti scapa de caldura verii. Noua cladire Zamani este conectata la cladirea Mambo Msiige, asa ca per ansamblu Park Hyatt Zanzibar combina perfect vechiul si nou, istoria si contemporaneitatea.






Hotelurile de la plaja. Toate plajele sunt publice in Zanzibar, cred ca am mai spus asta in articolul precedent. Daca vrei sa stai la ocean, nu prea poti sa inoti in apa tot timpul, pentru ca refluxul este foarte puternic, iar apa se retrage mult. Mai trebuie sa stii ca aproape toate hotelurile au o portiune de plaja delimitata de restul plajei publice printr-o palisada care protejeaza de valuri, dar si de localnicii care incearca sa vanda turistilor tot felul de suveniruri. In aceasta portiune oarecum privata,  pentru ca toate plajele sunt publice in Zanzibar, oaspetii hotelului pot sta linistiti la plaja pe sezlonguri fara sa fie deranjati.
Cea mai frumoasa zona din Zanzibar, daca luam in considerare cei doi factori apa-plaja, este in partea de nord-vest a insulei. Aici plajele reprezinta intinderi lungi de nisip alb si fin, diferenta intre flux si reflux nu este atat de mare, ceea ce inseamna ca se poate inota intreaga zi.
 
Blue Bay Beach Club 4*superior. Nu e rau hotelul, insa corect este sa-l consideram de 4 stele. Se poate inota fara probleme, conditiile sunt excelente.  Mancarea este buna, sunt multe fructe la fiecare masa, o mare varietate de peste si carne de vita. Pe parcursul celor 3 zile cat am stat la Blue Bay Beach Resort , am vazut soparle in gradina hotelului, dar nu te speria, sunt absolut inofensive si fac parte din peisaj.





Diamonds La Gemma  dell’ Est 4*superior. Localizat in nord-vest, pe una dintre cele mai frumoase plaje ale insulei Zanzibar. Este un hotel mare, din categoria de luxe, care ofera All Inclusive.  Cele 138 de camere sunt toate cu vedere la ocean.





Diamonds Mapenzi Beach 4*. Ce este iesit din comun la acest resort este faptul ca pe intreg teritoriul hotelului se afla nisip fin, astfel ca poti merge descult peste tot, avand sentimentul ca esti in Maldive! Vei gasi nisip pana si pe aleile gradinii, dar putin mai grunjos. Hotelul are cel mai bun sistem All Inclusive de pe insula, cu diverse tipuri de bere, dintre care iti recomand berea Serengeti si berea Kilimanjaro, ambele excelente la gust. Merita sa incerci si whisky local. De mentionat si restaurantul hotelului, construit din elemente naturale in stil african. Recomand acest hotel pentru o gasca de tineri sau pentru oameni care nu cauta ceva de fite si isi doresc conditii decente de cazare, mancare buna si plaja in apropiere.





Dream of Zanzibar Resort 5*.  De departe cel mai corect hotel, ofera exact ceea ce promite si cel mai bun raport calitate-pret. La momentul la care l-am vizitat, era cel mai populat hotel, cu un grad de ocupare de 98%, plin de turisti italieni si germani.  Hotelul ofera un sistem All Inclusive bun, cu vin, bere locala, mancare indiana, peste mult, fructe de mare de toate felurile, salate, preparate la grill, carne de vita gustoasa, pui gatit sub toate formele, o multime de fructe - ananas, papaya, mango, sucuri, freshuri dimineata, nuca de cocos zemoasa si cu un gust nemaintalnit. Resortul are 5 restaurante, un numar mare pentru un hotel din Zanzibar. Dream of Zanzibar face parte dintr-un lant nou de hoteluri, Emerald Collection. Iti recomand cu toata increderea acest hotel.  





Hideaway of Nungwi Resort & Spa 5*. Situat pe coasta de nord-vest, face parte din lantul hotelier Emerald Collection si este un hotel din categoria Premium, deschis in 2013. Fiind situat la un nivel mai inalt decat portiunea de coasta, se coboara la plaja pe un pod de lemn. Per total, Hideaway of Nungwi Resort este un hotel frumos amenajat, mai apropiat de stilul european, cu un teritoriu ingrijit si o gradina superba. Il recomand in primul rand turistilor pretentiosi la cazare.




 Oferta de vacanta la Hotel Hideaway of Nungwi Resort & Spa 5*
 
Kilindi Zanzibar 5*. Este situat pe coasta de nord-vest si trebuie sa va spun ca este printre cele mai extravagante hoteluri pe care le-am vazut. Hotelul are doar 15 pavilioane, un fel de vile situate in gradina tropicala care se intinde pe hectare intregi. Fiecare vila are piscina proprie, oferind intimitate, liniste si atat de mult spatiu incat poti avea impresia ca te pierzi! Daca vrei sa te rupi cu totul de lume, iti poti comanda mancarea in camera, iar pentru asta vei apela la serviciile de butler service. Kilindi Zanzibar are doar restaurante A la Carte, asa ca tu iti faci meniul dupa bunul plac. Intr-un cuvant, te retragi intr-o oaza de liniste si pace. Recomand acest hotel in primul rand iubitorilor de natura si salbaticie, celor care vor relaxare totala si vor sa evadeze departe de lume.





Melia Resort Zanzibar 5*. Este un hotel foarte mare, cu o gradina imensa care este strabatuta de o alee lunga ce duce la plaja. In fata hotelului nu exista plaja, Melia Zanzibar fiind situat pe un promontoriu. Ca sa stai la soare sau sa inoti, trebuie sa mergi cu un autobuz special pus la dispozitie de catre hotel care te va duce la plaja. Drumul poate parea plictisitor pana acolo, dar o data ajuns, totul  va fi perfect. Vei gasi si un Beach Bar pe plaja, inclus in programul All Inclusive. Intr-un cuvant, un hotel cu servicii bune si camere frumoase.



Oferta de vacanta la Melia Zanzibar 5*
                                                                                                                                                                                     

~ TO BE CONTINUED ~

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                Rares Latcu
Senior consultant
Aerocenter