13 diferente intre un prieten obisnuit si un prieten mexican


  • Un prieten obisnuit ar refuza direct o invitatie daca nu ar putea-o onora. Un prieten mexican iti va spune “Yep, voi fi acolo”, fiind sigur ca nu va reusi sa ajunga – procedand asa doar pentru a nu-ti rani sentimentele.
     
  • Un prieten obisnuit ar discuta separat cu familia si separat cu prietenii. Pentru un mexican, membrii familiei sale sunt cei mai buni prieteni … si prin urmare si ai tai, la doar cateva minute dupa ce i-ai cunoscut.
     
  • Unui prieten obisnuit i-ar trebui cel putin un an ca sa-ti dea o porecla. Un prieten mexican o va face in cateva secunde. De fapt, la fel ar proceda si instalatorul, medicul tau si orice cunoscut, pana la urma.
     
  • Un prieten normal ti-ar inmana un cutit pentru a taia prima felie din tortul tau aniversar. Un prieten mexican te va impinge cu fata in ea. Este ziua ta, asa ca tu ar trebui sa iei prima imbucatura din el, nu?! (Asta se face si la noi in special la nunti, asa ca s-ar putea sa avem si noi ceva apucaturi de mexicani! – nota trad.)
     
  • Un prieten obisnuit te intreaba inainte daca poate sa aduca alt prieten la ziua ta de nastere. Un prieten mexican apare cu toata trupa de amici, fara macar sa dea un telefon inainte. Chiar asa! De ce ti-ai tine ziua de nastere daca nu ai vrea ca oamenii sa vina?!


Photo Credit: <a href="https://www.flickr.com/photos/65308917@N00/7027343453/">ANGELOUX</a> via <a href="http://compfight.com">Compfight</a> <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/">cc</a>


  • Un prieten obisnuit te-ar suna sa-ti spuna ca intarzie la intalnirea cu tine. Un prieten mexican va veni cu 40 de minute mai tarziu, fara sa te anunte macar printr-un SMS. Dar fii fericit ca a venit!
     
  • Daca-ti arati interesul pentru un job, un prieten obisnuit iti va ura noroc si se va oferi sa arunce o privire peste aplicatia ta. Un prieten mexican iti va spune “fratele fostei iubite a verisorului meu a lucrat acolo, lasa-ma sa dau cateva telefoane”.
     
  • Un prieten obisnuit isi va descrie casa si bunurile ca fiind ale lui. Un prieten mexican va vorbi de ele ca si cum ar fi ale tale, efectiv facand despre canapeaua lui urmatoarea afirmatie: “Canapeaua ta este din piele neagra”. Mi casa, su casa si astfel de lucruri.
     
  • Un prieten obisnuit iti va face un ceai cu lamaie si miere atunci cand esti racit. Un prieten mexican iti va da propria reteta de antibiotice. Nu te ingrijora, este in regula pentru ca sora / unchiul / vecinul lor este doctor.
     
  • Un prieten obisnuit va programa o intalnire cu tine inainte cu doua saptamani si isi va nota data in calendar. Un prieten mexican va spune “Vii sa ne intalnim in 5 minute?”
     
  • Cand cineva drag din familie moare, un prieten obisnuit va incerca sa evite sa te caute, pentru ca se teme ca nu va sti ce sa-ti spuna. Un prieten mexican va veni brusc la usa ta, ca sa te asculte si sa-ti usureze suferinta.
     
  • Un prieten obisnuit isi va tine telefonul in geanta, atunci cand va lua cina cu tine. Un prieten mexican il va lasa pe masa si va raspunde linistit la el, de fiecare data cand acesta suna… “Primul care-si atinge telefonul va achita nota de plata”, iata o intelegere care s-ar putea sa functioneze.
     
  • Un prieten obisnuit ar adauga sare sau unt la portia de popcorn pe care o consuma in timpul filmului. Un prieten mexican varsa toate floricelele de popcorn intr-un castron cu sos picant, in timp ce va amesteca totul cu o lingura. Nu refuza pana nu incerci.




Traducere dupa Susannah Rigg, 13 Differences between a normal friend and a Mexican friend, www.matadornetwork.com

Photo Credit fotografie prima pagina: <a href="https://www.flickr.com/photos/90955804@N04/14793621190/">Ted's photos - For me & you</a> via <a href="http://compfight.com">Compfight</a> <a href="https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/2.0/">cc</a>