Iarna la ea acasa: 10 hoteluri de gheata spectaculoase

Faimoase in tarile nordice ca Norvegia, Finlanda sau Suedia, hotelurile de gheata sunt o adevarata provocare pentru cei care vor sa se bucure de o noapte spectaculoasa, in care mobila din jur este facuta in intregime din gheata. Unele au tavane din sticla prin care poti admira aurora boreala, daca ai norocul sa ajungi pana in Finlanda, la Rovaniemi. Altele detin biserici sculptate in gheata unde chiar se pot oficia cununii religioase! Oricum ar fi, ideea acestor hoteluri este sa-si bucure vizitatorii prin spectaculozitatea pe care o ofera iarna. E clar ca trebuie sa ai de castigat ceva daca tot esti dispus sa te intinzi intr-un pat de gheata si pentru care mai si platesti cel putin 100 euro pe noapte! Toti cei care au fost cazati intr-un hotel de gheata au fost de parere ca merita experienta, conform opiniilor de pe Trip Advisor. Unii chiar regreta ca nu au stat mai mult, adica o saptamana in loc de trei zile!

Sorrisniva Igloo Hotel, Norvegia

Situat in localitatea Sorrisniva, la 20 de kilometri de centrul orasului Alta, hotelul a fost construit pentru a 16 oara in 2015, deschiderea lui fiind programata pe 6 ianuarie anul viitor. Hotelul in sine cuprinde doar camere, iar pentru depozitarea bagajelor si alte facilitati de care au nevoie clientii, cum ar fi vestiare, dusuri, sauna, toalete, exista o cladire incalzita unde acestia au parte de tot confortul necesar. Temperaturile in igloo sunt intre -4 si -7 grade Celsius, de aceea se recomanda lenjeria de lana, pe pagina oficiala a hotelului.


 

Hotelul de gheata sau Hotel of Ice, Romania

Este primul hotel de gheata din Romania deschis la Balea Lac, la o altitudine de peste 2000 de metri in Muntii Fagaras si singurul de acest fel din Europa de Est. In fiecare an hotelul are o alta tematica, anul acesta design-ul camerelor fiind sub semnul "Zodiacului". Hotelul are in apropiere si o biserica din gheata, deschisa credinciosilor de orice confesiune. O noapte de cazare la acest hotel costa 440 lei, fara mic dejun, care poate fi luat separat. Poti sa te cazezi si la Igloo, la pretul de 660 lei pe noapte.


 

Icehotel, Suedia

Hotelul este situat in mica localitate Jukkasjarvi din Suedia, la 200 km deasupra Cercului Arctic, la 15 km de Aeroportul Kiruna. Ofera clientilor cinci tipuri de camere, printre care Northern Lights Room, care mi se pare cea mai interesanta, pentru ca ofera un joc de lumini pe peretii de gheata ai camerei care imita Aurora Boreala, astfel ca vei dormi cu acest dans spectaculos de lumina deasupra capului.

 

Hotel de Glace, Quebec, Canada

Este deschis de 15 ani si are 44 de camere si suite, toate cu o tematica aparte si decorate artistic. Daca alegi o camera Premium Deluxe Suite, vei beneficia de un semineu si Spa privat. Hotelul are pachete diverse, care includ excursii, tratamente Spa si care in functie de bonusuri se numesc Escapade Romantique, Escapade Ultime, Forfait Aventure. In sala mare a hotelului, se oficiaza si casatorii, deci iata un loc numai bun sa spui "Da" la care poate nu te-ai gandit!

 


Lainio Snow Village, Yllasjarvi, Finlanda

Complexul este construit in fiecare an din 15 milioane de kilograme de zapada si 300.000 de kilograme de gheata formata din apa pura. Tot complexul se intinde pe o suprafata de 20.000 metri patrati si cuprinde hotelul de zapada (Snow Hotel), un restaurant Ice Restaurant, Ice Cocktail Bar, o Capela din gheata si o vasta retea de coridoare si culoare pline cu zapada si obiecte artistice sculptate in gheata. Pe site-ul hotelului scrie ca hotelul ramane deschis vizitatorilor pana cand permit conditiile meteo. Nu vreau sa-mi imaginez cum este cand se topeste!
 

Sursa foto: http://www.snowvillage.fi/en/gallery/snow-village-2013-2014/
 

Kirkenes Snow Hotel, Norvegia

Hotelul organizeaza niste excursii fabuloase: pescuitul crabului rosu in Oceanul Arctic, cu masa de pranz la bordul vasului, plimbari cu sania trasa de cainii husky, tururi de seara pentru a observa Aurora Borealis, excursii cu snowmobil.



Snow Castle of Kemi, Finlanda

Este cel mai mare castel de zapada din lume, deschiderea lui avand loc in 1996, an in care a strans peste 300.000 de vizitatori. In fiecare an este reconstruit sub o alta forma si tematica, suprafata complexului variind de la an la an intre 13.000 si 20.000 metri patrati. Castelul are turnuri de 20 de metri inaltime si pereti de gheata de 1000 de metri lungime.


 

Iglu-Dorf Davos, Elvetia

Satul de casute igloo este localizat in statiunea de schi Parsenn, care este inconjurata de patru regiuni de schi de renume mondial. Daca simti ca ai nevoie de cateva zile romantice, in care sa te rupi de lume, poti sa rezervi pachetul Romantic Igloo.


Iglu Dorf Engelberg, Elvetia

Il gasiti in localitatea elvetiana Trubsee, la o altitudine de 1800 de metri, unde vei avea senzatia ca esti singurul om printre atata zapada si varfuri montane acoperite de paduri de brazi. Noutatea este ca aici poti rezerva si un iglu incalzit.


Arctic Snow Hotel, Finlanda

Ofera incepand cu iarna anului 2014, 15 unitati de cazare inedite, numite Arctic Glass Igloos, care permite celor ce stau in aceste igluuri sa vada luminile Nordului.