15 hoteluri spectaculoase din Europa

        
     
  I se spune batrana Europa… Noroc ca e continent, ca daca era femeie s-ar fi suparat! Europa a imbatranit frumos. Este batrana pentru ca a adunat de-a lungul veacurilor traditii, stiluri culturale impunatoare si cladiri fabuloase, unele dintre acestea transformate astazi in hoteluri elegante de 5 stele.


1.Hotel Parador de Ronda – Spania


Hotelul Parador este situat intr-un loc spectaculos in inima orasului Ronda, langa emblematicul pod Puente Nuevo, fiind ridicat pe locul unei cladiri vechi care servea ca sediu al primariei. Locatia este incredibila, oferind o splendida panorama asupra raului Tagus, iar unele camere au vedere si chiar balcon la prapastia adanca de 120 de metri.

2. Hotel Moulin de Roc – Franta

Foto: minus.com
        In Dordogne din sud-vestul Frantei, se afla o moara veche transformata intr-un hotel uimitor, asezat pe malul unui rau linistit. Aici este si locul unde poti lua masa la un restaurant Michelin Star, care are afara o terasa frumoasa.

3. Gritti Palace - Venetia, Italia


Foto: cntraveler.com
      Datand din 1475, Gritti Palace este situat pe cel mai pitoresc bulevard de langa Grand Canal, vizavi de Palazzo Venier dei Leoni. Cladirea a apartinut pe vremuri dogilor Venetiei. Astazi palatul isi pastreaza inca stilul arhitectural venetian inconfundabil.

4. Grand Hotel Timeo - Sicilia





       Situat la inaltime pe dealurile din Taormina, cu vederi spectaculoase la coastele de origine vulcanica ale Siciliei si la Muntele Etna, Grand Hotel Timeo este inconjurat de cladiri cu arhitectura veche si apele albastre ale Marii Mediterane.

5. Ashford Castle Hotel – Irlanda



Foto: travelfeatured.com
        Cu o istorie de 800 de ani in interiorul zidurilor sale, acest castel magnific ofera vizitatorilor sansa rara de a trai ca un rege. De-a lungul timpului a acomodat multe persoane notabile, printre care Regele George V, Queen May, Printul Edward si Sir William Wilde (tatal scriitorului Oscar Wilde).


6. Hotel De L’Europe - Amsterdam, Olanda




         Construit in secolul al 17-lea ca turn de aparare impotriva invadatorilor care ar fi putut ataca orasul, Hotel De L’Europe, numit si Palatul Regal din Amsterdam,  a fost reabilitat in 2010, fiind unul dintre cele mai elegante si luxoase hoteluri din Europa. Cu o priveliste minunata asupra raului Amstel, hotelul este situat in centrul istoric al orasului Amsterdam. Picturile originale ale unor celebri artisti olandezi atarna pe pereti,  hotelul avand un aer boem, elegant si exclusivist.
 

7. Aqua Dome – Tirol, Austria


       
       Hotelul este renumit pentru complexul de wellness si privelistea pe care o poti admira de la inaltimea de 1200 de metri. Izvoarele termale subterane sunt o binecuvantare pentru aceasta regiune, hotelul avand nenumarate piscine in aer liber cu apa fierbinte. Sa admiri apusul de soare dintr-unul din cele trei bazine exterioare cu apa termala este o experienta absolut uluitoare.

8. Hotel Villa Honegg – Elvetia



           Construita in 1905 inima Elvetiei, in muntii Bürgenstock, vila ofera vizitatorilor sai o panorama spectaculoasa, atat vara, cat si iarna.
 

9. Aescher – Elvetia

        Hotelul Aescher din muntii regiunii Appenzellerland este situat pe niste stanci abrupte, astfel ca daca vrei sa ajungi acolo, va trebui sa faci catarari sau sa iei telecabina. Facilitatile hotelului sunt de baza, dar mancarea este consistenta. Dar ce conteaza este aventura, cei care vin aici fiind impatimitii traseelor montane.
 

10. Hotel Staubbach - Lauterbrunnen, Elvetia

      Hotel Staubbach este in satul elvetian Lauterbrunnen, fiind un bun popas pentru cei care se aventureaza sa strabata Alpii. La scurta distanta de hotelul vechi de 110 ani se afla niste cascade spectaculoase.
 

11. Le Sirenuse – Italia

        Hotelul Le Sirenuse, construit in stanca Coastei Amalfi, a avut ca oaspeti ambasadori, cardinali si arhiepiscopi, de la inceputurile sale care dateaza din secolul al 18-lea.
 

12. Hotel Four Seasons Firenze – Florenta, Italia



Foto: kiwicollection.com
         Daca vei ajunge sa pasesti vreodata in acest hotel italian, vei simti probabil ca te intorci in timp. Hotelul consta in doua cladiri renascentiste renovate, ornamentate cu picturi spectaculoase.
 

 

13. Hotel 41 – Londra, Marea Britanie


        Unul dintre cele mai rafinate hoteluri din Londra, este situat la cativa pasi de Palatul Buckingham, pe strada numarul 41, unde inca din 1815 erau o multime de magazine. A fost transformat in 1980 in hotel, cu un design clasic ce imbina elementele traditionale cu farmecul interioarelor englezesti.
 

14. Palazzo Manfredi – Roma, Italia




      Construit in secolul al 17-lea de o familie de evanghelisti, aceasta vila opulenta are vedere la obiective turistice emblematice, cum este Colosseum.
 

15. Radisson Blu Hotel – Berlin, Germania




      Hotelul Radisson Blu gazduieste cel mai mare acvariu cilindric din lume, care poate fi admirat in fiecare camera a hotelului. 50 de specii diferite de pesti tropicali traiesc intr-un rezervor inalt de 80 de metri. Peste un milion de litri de apa circula la fiecare ora.
 

Poate ca ti s-a facut pofta sa calatoresti, dupa ce ai vazut aceste minunate hoteluri. Primul pe lista mea este Gritti Palace din Venetia (doar nu degeaba l-am pus pe front page la articol!). Mi se pare fabulos acest hotel prin design si panorama asupra canalelor Venetiei!


Pe tine care te inspira? Poti spune care e alegerea ta mai jos.