16 hoteluri spectaculoase din cele mai exotice locuri de pe pamant


1.Lion Sands – Africa de Sud 


Sursa foto: cntraveler.com

       Este un lodge din districtul Ehlanzeni, provincia Mpumalanga  din sudul Africii, un loc palpitant in aer liber, descoperit complet, de la inaltimea caruia poti observa leii, elefantii si alte animale care traiesc in aceasta rezervatie naturala. Dintre cele trei unitati de cazare de aici, Ivory Lodge este ultra luxos, fiind situat pe locul 3 in topul celor mai bune hoteluri din lume, conform revistei britanice Tatler Magazine, 2006.

2.Jade Mountain – Santa Lucia
   

 
     Hotelul este construit pe o stanca cu vedere la varfurile montane care ies din Marea Caraibelor si are dormitoarele deschise, pentru a descoperi privirii o imagine spectaculoasa asupra marii si asupra plajei imense, lunga de 30 de kilometri.
 

3.Four Seasons -  Bora Bora, Polinezia Franceza



      Hotelul este construit pe propria insula, fiind foarte popular printre cei ce-si sarbatoresc luna de miere. Plimba-te pe plaja cu nisip alb si fin, inoata in apele cristaline ale lagunei, savureaza un pahar cu sampanie in timp ce privesti stralucirea stelelor. In timpul zilei poti face un tur al apelor inconjuratoare impreuna cu biologul marin al hotelului, care iti va arata cele mai bune locuri unde poti vedea caracatite, anghile si pesti colorati.


4.Viceroy Hotel – Bali





      Membri ai regalitatii balineze au avut odinioara resedinta in satele din apropierea hotelului Viceroy de pe insula Bali. Situat in mijlocul “Vaii Regilor”, hotelul este alcatuit din 25 de vile private cu piscina. Acest refugiu tropical de lux este accesibil doar cu elicopterul si ofera unele dintre cele mai frumoase panorame de pe pamant.

5.First World Hotel – Malaezia


     Hotelul a fost cel mai mare hotel din lume, pana in anul 2008, cand a fost construit unul si mai mare in Las Vegas. First World Hotel nu poate adaposti toata populatia omenirii, dar un sfert s-ar putea sa incapa in cele peste 6.000 de camere ale sale, iar restul populatiei poate sa iasa la distractie pe o suprafata de peste 500.000 de metri patrati cu magazine, parcuri tematice de distractie, centre comerciale si un mega cazino.
 

6.Quinta Real Zacatecas – Mexic





    Quinta Real Zacatecas este un hotel de lux transformat dintr-o arena coloniala menita luptelor cu tauri. Are camere cu vedere spre piata centrala, construite din piatra si paturi arcuite din lemn si isi incanta oaspetii cu preparate din bucataria traditional. Hotelul reprezinta o imbinare fascinanta dintre trecut si prezent.
 

7.The Aurora Express – Alaska, SUA





      Acest tren s-ar putea sa fie singurul hotel din lume care se misca! In 1994, Mike si Sue Wilson au platit 2 dolari pentru doua vagoane de tren, pe care acestia au inceput sa le faca functionale. In prezent, trenul are o panorama splendida asupra localitatii Fairbanks si asupra Vaii Tanana si are in componenta opt vagoane.

8.Taj Lake Palace – India




     Plutind pe Lacul Pichola, Palatul Taj are 83 de camere construite din marmura, fiind votat de catre vizitatori ca unul dintre cele mai romantice hoteluri din India si din lume. Regele Udaipur, Maharana Jagat Singh II a ridicat acest palat intre anii 1743-1746, ca o resedinta regala de vara.

9.Marina Bay Sands – Singapore







      Tot ce vedeti in aceste fotografii este parte din investitia de 5,7 miliarde de dolari, o suprafata de 581 de mii de metri patrati pe care se afla un centru de entertainment, magazine, cazinouri, galerii si restaurante – toate conectate la hotel. Resortul este atat de mare incat are propriul sistem intern de transport. Negresit, atractia principala o reprezinta piscina Infinity de la etajul 57, care ofera niste panorame asupra orasului Singapore greu de descris in cuvinte.
 

10.Lodge at Kauri Cliffs – Noua Zeelanda 



     Hotelul se intinde pe o suprafata de 2.400 de hectare, in apropiere de coasta Pacificului. O parte din acest teren este folosit pentru Liga Campionatului de Golf.

11.Burj Khalifa – Dubai


 


     Da, ati citit bine! Burj Khalifa nu este doar cea mai inalta cladire din lume si un turn de observatie care adesea se pierde printre nori, ci si locul in care te poti caza. La etajele 38 si 39 vei gasi Armani Hotel Suites, iar de la parter pana la etajul 8, camerele hotelului Armani.

12.St. Regis Lhasa Resort – Tibet





      Este pe locul intai dintre toate cele 296 de hoteluri din Lhasa, multi considerandu-l senzational. Si pe buna dreptate! Situat la o altitudine de 3.600 de metri deasupra nivelului marii, hotelul cu un design traditional tibetan are o perspectiva uimitoare spre Palatul Potala si templul Jokhang.

13. Ritz Carlton - Hong Kong





     Ocupand ultimele niveluri ale unui masiv zgarie-nori, hotelul Ritz Carlton este cel mai inalt hotel din lume, oferind panorame uluitoare asupra orasului. De asemenea, are cea mai inalta piscina din lume, situata la etajul 118.
 

14.The Caves Resort – Jamaica


 
   Construit in interiorul stancilor calcaroase de pe coasta Jamaicai, hotelul te va face sa te simti privilegiat si … foarte aproape de apele Oceanului Atlantic. Peretii de stanca sunt un adevarat muzeu al vietatilor marine fosilizate de mii de ani.
 

15. Anantara Golden Triangle Elephant Camp & Resort – Thailanda





     Hotelul este foarte luxos in interior, dar cum vei iesi afara, vei avea impresia ca te afli intr-o rezervatie naturala de elefanti, pentru ca aici isi duc existenta sute de elefanti sud-asiatici. Poti sa faci o plimbare privata cu elefantul la apusul soarelui, cand caldura se mai domoleste sau sa inveti o zi intreaga cum sa calaresti aceste animale maiestoase.

16.Kempinski Hotel – Hurghada, Egipt


      Pe malul de est al Marii Rosii, pe o frumoasa plaja privata, gasesti hotelul Kempinski Soma Bay, un hotel deschis pe locul unei fortarete maure din 1897. Pentru iubitorii de vestigii istorice, ruinele romane Mons Porphyrites si Mons Claudianus si Fortareata El-Quseir, ridicata in 1517 de catre Sultanul Selim se afla in apropiere.
 

Ce parere ai? Nu-i asa ca am avut dreptate cand am spus ca fiecare dintre aceste hoteluri este unic si merita vizitat? Tu pe care l-ai alege?