Top 10 atractii turistice pe care le vei vedea in Cambodgia

 

 

 1. Angkor Wat. Cel mai mare monument religios din lume si cea mai populara atractie turistica din Cambodgia, Angkor Wat atrage anual peste 2 milioane de vizitatori. Site-ul se afla la o scurta plimbare cu tuk-tuk-ul de orasul Siem Reap. Cel mai bine este sa mergi noaptea, pentru a prinde rasaritul de soare a carui lumina portocalie se revarsa atat de pitoresc pe complexul de temple.
  2. Ta Prohm. Dupa plecarea de la Angkor Wat, soferul tuk-tuk-ului pe care l-ai inchiriat pentru o zi iti va sugera sa vizitezi acest templu, care nu este atat de mare precum Angkor Wat, insa este spectaculos. Vei vedea blocuri acoperite cu muschi, copaci ce urca pe ziduri si atat de multe coridoare incat nu vei sti in ce directie sa te indrepti. La final sa nu uiti sa faci o fotografie cu usa templului inghitita de radacini.
  Bayon. Un alt templu khmer popular in apropiere de Angkor, Banyon este cunoscut datorita chipurilor gigant sculptate in piatra, situate pe turnurile terasei superioare. Templul completeaza trio-ul celor mai renumite temple din Siem Reap. 2. 3. Bayon.Un alt templu khmer popular in apropiere de Angkor, Bayon este cunoscut datorita chipurilor gigant sculptate in piatra, situate pe turnurile terasei superioare. Templul completeaza trio-ul celor mai renumite temple din Siem Reap.
  4. Banteay Srei. Templu cambodgian dedicat lui Shiva, Banteay Srei inseamna „oras al femeilor” si este situat la 25 de kilometri nord de complexul de temple de la Angkor. Templul este construit din piatra rosie, care se preteaza la sculpturile elaborate. Pentru turistii care au rezervate doua zile pentru vizitarea templelor din Cambodgia, Banteay Srei este pe lista „must see”.
  5. Siem Reap. Dupa o zi lunga de vizite la templele din Angkor, vei putea lua cina in frumosul oras Siem Reap, asa cum fac majoritatea turistilor. Poti incerca o mancare traditionala Amok trei – peste inabusit in sos de curry. Daca vrei sa incerci ceva senzational, iti recomandam „Happy pizza”. Ce o face atat de „happy”? Plante speciale care iti creeaza o senzatie de euforie.
  6. Sihanoukville. Plajele de aici sunt o atractie principala pentru turisti aflati in Cambodgia, mai ales pentru cei care doresc sa bea greutatea corpului lor in alcool. Cu bere de 75 de centi, lichior ieftin si oameni care fac diverse jonglerii cu focul noaptea pe plaja, Sihanoukville iti ofera o atmosfera de party, experienta fiind memorabila.
  7. Palatul Regal din Phnom Penh. Cunoscut si sub numele de Preah Barum Reachea Veang Chaktomuk Serei Mongkol, palatul serveste ca resedinta a regelui Cambodgiei. Este un complex format din Pagoda de Argint, Sala Tronului, Palatul Khemarin si Curtea interioara. O mare parte din palatul a fost reconstruit, din cauza deteriorarii. Desi zonele de locuit regelui care ocupă aproape jumatate din teritoriul castelului sunt inchise pentru public, Palatul Regal ramane o atractie turistica majora in Phnom Penh.
  8. Tonlé Sap, in traducere „marele lac”, este cel mai mare lac cu apa dulce din sud-estul Asiei. Situat intre Phnom Penh si Siem Reap, lacul este plin de barci cu turisti. Lacul este ciudat din cauza faptului ca fluxul de apa isi schimba directia de doua ori pe an. Un festival numit „Celebrarea  Sarpelui cu șapte capete” marchează schimbarea fluxului Tonle Sap, precum și deschiderea sezonului de pescuit.
  9. Muzeul Genocidului Tuol Sleng este un fost liceu care a fost folosit ca inchisoare, cunoscut sub numele de S-21, de catre khmerii rosii, intre anii 1975-1979. Peste 17.000 de oameni au fost incarcerati la Tuol Sleng, unde Khmerii Roșii a comis un numar imens de atrocitati. Doar 12 de oameni se spune ca au supravietuit din aceasta inchisoare.
  10. Muzeul National al Cambodgiei. Cel mai mare muzeu Cambodgia de istorie si cultura este pe primul loc pentru multi turisti care doresc sa se familiarizeze cu trecutul si prezentul acestei tari. Muzeul adaposteste peste 14.000 de obiecte legate de istoria tarii (care dateaza din timpuri preistorice pana in ziua de azi).