10 locuri reale care par desprise dintr-o poveste

Castelul Neuschwanstein – Bavaria, Germania



Parca seamana cu Castelul Frumoasei Adormite din taramurile de poveste Disneyland! De fapt, castelul Neuschwanstein a fost sursa de inspiratie pentru castelul printesei din poveste. Castelul bavarez fost construit in secolul al 19-lea la ordinul lui Ludwig II de Bavaria ca locuinta si omagiu adus lui Richard Wagner.  Imediat dupa moartea regelui Bavariei, in 1886, palatul a fost deschis accesului publicului, de atunci acesta primind vizita a peste 60 de milioane de turisti.

Orasul vechi din Colmar, Franta



Oraselul, localizat in provincia Alsacia, a fost numit mica Venetie sau Petit Venise, datorita canalurilor inguste pe care le formeaza apele raului Lauch, care impanzesc tot centrul vechi al orasului. Imaginea localitatii Colmar a servit ca model pentru scenografia filmului japonez de desene animate Mutarea Castelului Howl.

Manastirea Taktsang sau Tiger’s Nest din Bhutan



Complexul de temple budiste este situat pe varfurile semete ale muntilor Himalaya, in Valea Paro din statul Bhutan, acesta fiind ridicat cu mult timp in urma, in anul 1692. Se presupune ca intr-o pestera de aici  a meditat timp de 3 ani Guru Padmasambhava, cel care a adus budismul in Buthan.

The Dark Hedges, Irlanda de Nord



Este un drum din localitatea Antrim din Irlanda de Nord care este strajuit de o parte si de alta de copaci batrani care isi unesc coroanele in aer, creand astfel o atmosfera neobisnuita. Merita sa vedeti aceasta locatie daca va aflati prin Irlanda de Nord, mai ales ca aici s-au filmat multe scene de filme horror, deci o sa aveti parte de o atmosfera ca-n filme!

Casa Batllo din Barcelona, Spania



Este o casa de poveste situata in centrul orasului Barcelona, opera a artistului de renume mondial Antoni Gaudi. Curios este ca aceasta a fost numita initial Casa oaselor, pentru ca avea o structura care aducea cu oasele unui schelet si se asemana cu ceva organic, visceral, cel putin dupa parerea criticilor vremii, la 1905.

Lacul Bled, Slovenia



Lacul Bled este localizat in Alpii din nordul Sloveniei, fiind de origine tectonica si glaciara. Este faimos pentru ca are in jur peisaje de vis, munti si o natura montana cu adevarat fascinanta. Lacul inconjoara o insula pe care se afla o biserica construita la sfarsitul secolului al 17-lea sub hramul Adormirii Maicii Domnului. Biserica are fresce gotice de o frumusete si un rafinament nemaivazute.

Sanctuarul Las Lajas din Columbia



Las Lajas Sanctuary este o biserica situata in Ipiales din sudul Columbiei construita in stil gotic renascentist intre 1916 – 1949. Legenda spune ca biserica romano-catolica a fost construita in prapastia formata de varfurile a doi munti pentru ca in anul 1754, in timpul unei furtuni, o fetita insotita de mama ei ar fi vazut aici imaginea luminoasa a Fecioarei Maria, legenda care a transformat zona intr-un loc de pelerinaj si al producerii de miracole, dupa cum sustin localnicii.

Formatiunile carstice din Cappadochia



Acest loc din inima Turciei este destul de popular si printre noi, romanii, asa ca multi ne putem lauda ca am fost acolo! Daca nu ati fost, sa fiti pregatiti sa gasiti acolo tot felul de formatiuni geologice ciudate, labirinturi prin pamant sapate de apa care si-a facut loc prin rocile calcaroase si ruinele unor orase din Antichitate. Merita clar sa mergeti!

Palatul National din Pena, Portugalia



Acest palat magnific se afla in localitatea Sintra, pe o colina foarte inalta, avand o perspectiva superba asupra orasului. Este un exemplu grozav de arhitectura europeana din perioada romantismului, adica secolul al 14-lea, fiind pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Daca va aflati in Lisabona, puteti face o excursie de o zi la Sintra pentru a vizita palatul.
 

Ta Prohm, Cambodgia



Templul situat in Siem Reap in cadrul complexului de temple de la Angkor Wat pare rupt dintr-o poveste de groaza prin imaginea sa care a devenit arhicunoscuta reprezentata de radacinile unui batran copac Banyan care pare ca-l acapareaza in intregime.

In care din aceste locuri ai vrea sa mergi? Poate intr-unul? Sau poate in toate?

In care dintre aceste locuri nu ai fost?


Sursa fotografii: http://www.tripadvisor.com/TripNews-a_ctr.fairytalesEN

Nota: in fotografia care apare deasupra titlului articolului este infatisata plaja Panjin din delta raului Liao, China.