Insula Bali



UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA IULIE:


INSULA BALI

In luna iulie, cand in majoritatea tarilor asiatice este anotimpul ploios, in insula Bali din arhipelagul indonezian este sezon uscat, acesta incepand in luna mai si terminandu-se in octombrie. In aceasta perioada cerul este senin, iar ploile cad rar, sub forma dusurilor scurte si racoritoare. Este vremea ideala sa te bucuri de plaja, temple, plimbari in jurul vulcanilor si sa strabati insula din sud pana in nord. Din intregul arhipelag Indonezian, Bali este cea mai dezvoltata turistic si cea mai deschisa pentru primirea vizitatorilor straini, in mare parte acest fapt datorandu-se filozofiei de viata budiste. Oamenii sunt deschisi, zambitori si dispusi sa impartaseasca specificul lor cultural si sa interactioneze cu turistii.

Insula de origine vulcanica, Bali te va impresiona prin peisajele schimbatoare in functie de zona in care te afli: in sud sunt plajele cu nisip fin auriu, Nusa Dua, Kuta, Sanur, Seminyak, pe cand in nord vei gasi plajele cu nisip negru, de origine vulcanica, de la Pemuteran si Lovina. Daca vrei o vacanta de relaxare la plaja, alege un hotel intr-una din statiunile din sudul insulei si apoi porneste sa descoperi insula, traversand-o pana in partea de nord si oprindu-te cateva zile in centru, la Ubud, o zona de o frumusete aparte, unde vei simti ce inseamna cu adevarat viata localnicilor din Bali. In spatele usilor din lemn sculptat ale caselor, domneste linistea, iar in afara, se intind cat vezi cu ochii dealuri verzi cu plantatii de orez. Orasul Ubud este considerat centrul cultural al insulei unde gasesti galerii de arta, muzee, magazine cu suveniruri.

Ofertele pentru petrecerea lunii de miere in Bali includ masaje de relaxare in doi, cina romantica pe plaja la lumina lumanarilor, tort aniversar si flori in camera. Daca vrei sa faci un tur al insulei de la sud la nord, este recomandat sa inchiriezi o masina cu sofer, costul fiind modic. Traficul este destul de aglomerat in Bali, de aceea este mai bine sa apelezi la un sofer local profesionist. Daca alegi cateva zile de cazare in Ubud, vei avea parte de relaxare totala la hotelurile de aici, acestea fiind inconjurate de paduri tropicale si plantatii de orez care se intind pe dealurile terasate. Cele mai multe unitati de cazare ofera cursuri de yoga, cursuri de gastronomie locala si multe activitati de relaxare bazate pe vechile tehnici orientale.
 

● Oferta Sejur la Plaja in Bali

● Oferta Circuite in Indonezia

● Oferta Circuit Bali si Thailanda

● Oferta Circuit Fascinatia Orientului: Bali, Singapore, Malaezia

● Oferta Excursii Optionale Bali