Calgary



UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA IULIE:


CALGARY

Calgary Stampede este un show de rodeo ca are loc in fiecare an in iulie, in Calgary, statul Alberta din Canada. Festivalul se intinde pe parcursul a 10 zile, castigandu-si reputatia de cel mai mare spectacol in aer liber din lume, atragand peste 1 milion de vizitatori anual si promovand cel mai mare concurs de rodeo din lume, parade, spectacole de teatru, concerte, competitii agricole, curse Chuckwagon si expozitii. Anul acesta, evenimentul se desfasoara intre 8 si 17 iulie 2016 si aduce nume mari din industria muzicala, printre care Lady Antebellum, care va concerta in 15 iulie.

Istoria evenimentului sportiv se trage inca din anul 1886, cand Societatea Agricola a Districtului Calgary a organizat aici primul targ. In 1912, Guy Weadick a organizat primul show de rodeo si festival, numit la vremea aceea simplu, Stampede. In prezent, Calgary Stampede este organizat de mii de voluntari si lideri ai societatii civile, devenind unul dintre cele mai faimoase competitii de rodeo din lume, unul dintre cele mai mari festivaluri din Canada si o atractie turistica pentru oras. Mai mult decat atat, identitatea nationala si internationala a orasului Calgary este strans legata de acest eveniment. Calgary este cunoscut sub numele de "Stampede City", poarta porecla informala de "Cowtown", iar echipa locala de fobal canadian este numita "The Stampeders". Intregul oras se imbraca in atmosfera de sarbatoare, cladirile de birouri si vitrinele magazinelor sunt decorate in tematica cowboy, iar localnicii poarta imbracaminte western si organizeaza tot felul de petreceri cu placinte si gratare.

Dupa ce petreci doua zile in agitatia de la Stampede, fa-ti timp sa explorezi alte atractii ale orasului, cum sunt cladirile istorice imbracate in gresie, Muzeul Glenbow, unde gasesti o expozitie permanenta dedicata tribului indian Blackfoot, Gradina Zoologica din Calgary ce ilustreaza viata salbatica din Canada pana in Africa, Parcul Olimpic Canada, cu bicilete de teren pe care le poti inchiria pentru o plimbare. Sunt multe atractii turistice in Calgary pe care le poti descoperi pe parcursul unei saptamani intregi si daca iti ramane timp, poti face si drumuri mai lungi in afara orasului, o sugestie fiind Saltul din Head-Smashed-In, cel mai bine pastrat loc din lume unde triburile indigene de indieni Blackfoot manau turmele de bizoni spre marginea unei prapastii, pentru a-si asigura astfel vanatul. In prezent, Head-Smashed-In Buffalo Jump este intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Ca sa ajungi in Calgary, ia-ti un bilet de avion cu aterizare pe Aeroportul International din Calgary, situat in nord-estul orasului, la 20 de minute de centru. Pentru a te deplasa in Calgary, poti alege trenul Light Rail Transit din Calgary, denumit C-Train, care are doua opriri la parcul Stampede.

Din punct de vedere al vremii, luna iulie este ideala sa calatoresti in Canada, pentru ca aceasta luna se inscrie in varf de sezon alaturi de iunie si august, vremea este insorita, iar temperaturile ridicate. Din decembrie pana in aprilie este alt sezon de varf pentru statiunile montane, cand sute de turisti vin aici sa schieze. In sudul Canadei, unde traieste cea mai mare parte a populatiei, vremea este similara cu cea din nordul Statelor Unite. Pe masura ce te vei indrepta spre nord, vei vedea ca vremea devine mai rece, cu ierni lungi si geroase si veri scurte dar suprinzator de calde.

In iunie si iulie are loc Festivalul de Jazz de la Montreal, ocazie cu care vin aici sute de turisti pentru a asista la concertele de jazz sustinute de artisti din intreaga lume. Oriunde ai alege sa calatoresti in Canada, este clar ca aceasta destinatie este in primul rand iubita de cei cu spirit de aventura, de cei care adora natura si de cei care vor sa descopere un mediu urban diferit de cel european, plin de istorie, fie ea indepartata - istoria triburilor indigene, fie ea mai recenta - istoria colonizatorilor francezi si britanici. Orase ca Toronto, Montreal si Quebec merita explorate in calatoria ta in Canada, iar ca sa ai timp pentru a vedea atractiile turistice de aici, iti recomandam un sejur sau circuit mai mare de 7 zile.
Vezi oferte de vacanta mai jos.
 

● Oferta Vacanta Canada