Polinezia Franceza


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA IULIE:


BORA BORA

Iulie se inscrie in sezonul uscat din punct de vedere al precipitatiilor si umiditatii, de aceea o vacanta in Bora Bora este mai mult decat binevenita in aceasta luna. Prin asta nu vrem sa spunem ca o vacanta in Bora Bora ar strica in restul lunilor din an, evident! Doar ca in iulie se petrece si altceva: are loc cel mai grandios si important festival din Polinezia Franceza, Heiva Nui sau Sarbatoarea Vietii. Acest festival are loc anual in toate insulele din Polinezia Franceza. In Bora Bora festivalul se tine in cel mai mare oras, Vaitape, pe o scena imensa amplasata in apropierea cheiurilor. Vor avea loc o multime de parade, dansuri, se vor auzi cantece in strada si se vot tine concursuri sportive, precum si concursuri de frumusete. Se spune ca festivalul Heiva din Bora Bora este cel mai bun dupa cel desfasurat in capitala Pape'ete.

Eveniment cultural major al vietii polineziene, festivalul "Heiva I Tahiti" are loc anual pe parcursul a doua luni de vara, reunind peste opt mii de polinezieni care participa la fiecare editie. Festivalul are o lunga traditie in istoria acestei tari, inca dinainte de perioada colonizarii europene, cand Tahiti si celelalte insule s-au unit pentru a duce mai departe traditia dansurilor, cantecelor si a tuturor activitatilor culturale, de divertisment si sportive care le sporesc identitatea de tara. Din nefericire, spre inceputul secolului al 19-lea, primii misionari englezi care au sosit aici au fost socati de aceste activitati festive polineziene, considerandu-le vulgare si incercand din rasputeri sa le interzica. Le-a fost foarte usor sa faca acest lucru, cand regele de la acea vreme, Pomare II - cunoscut pentru tirania lui, s-a convertit la crestinism, acest eveniment fiind inceputul distrugerii ritualurilor spirituale si practicilor din vechime. Pomare al II-lea a interzis dansurile timp de multi ani, acestea devenind o activitate marginalizata si clandestina. Astazi, Festivalul Heiva I Tahiti este o modalitate de a revigora trecutul si traditiile din Polinezia Franceza. Mai multe informatii despre evenimentele din Polinezia Franceza gasesti aici.

Din punct de vedere al vremii, luna iulie este ideala sa mergi in Bora Bora. Trebuie sa stii ca in intervalul iunie - octombrie vremea este cea mai racoroasa din an, aceasta fiind iarna din Polinezia Franceza, cea mai populara perioada pentru turistii care-si planifica o calatorie pe una din insulele arhipelagului. Lunile cele mai ploioase si calduroase sunt incepand cu decembrie pana in aprilie.

Din punct de vedere al costurilor, trebuie sa stii ca o vacanta in Polinezia Franceza, fie ea in Bora Bora, fie in Tahiti, presupune niste costuri mult peste media unei vacante exotice. Poate de aceea suntem atat de fascinati de o vacanta in Bora Bora, tocmai pentru ca nu multi ne-o putem permite. Evident ca suntem la fel de atrasi si de natura spectaculoasa si de peisajele de vis, si acestea sunt motive pentru care Bora Bora este o destinatie pe buzele tuturor atunci cand visam la o escapada exotica. Tarifele pachetelor turistice pentru insulele Polineziei Franceze sunt mari in primul rand din cauza biletelor de avion care rar coboara sub 2000-2500 euro de persoana. Daca mai punem si costul transferurilor intre insule (intre 200-300 euro) si costul cazarii, vom stii cat trebuie sa scoatem din buzunar ca sa ajungem in acest colt de paradis. Vacantele in Polinezia Franceza depasesc 3000 de euro de persoana, iar hotelurile ofera mic dejun, deci trebuie sa iei in considerare si costurile ulterioare ale vacantei tale, de la fata locului. Majoritatea hotelurilor sunt din categoria de lux, exclusiviste si au tarife la mancare si bautura exorbitante, insa ofera si servicii pe masura. Oricum ar fi, insulele din Polinezia Franceza raman simbolul exotismului si a ceea ce natura a creat cel mai frumos pe acest pamant...

● Oferte Polinezia Franceza