Vacante in Santorini - Afla care sunt cele mai frumoase plaje



Plajele din Santorini


Cele mai faimoase plaje din Santorini sunt raspandite de-a lungul partii de est si sud-est a insulei, fiecare avand caracteristici speciale. De regula, plajele din Santorini sunt intinderi lungi de nisip negru amestecat cu pietricele negre, datorate naturii vulcanice a insulei, unele plaje avand nisip rosiatic sau alb amestecat cu pietricele. Peste tot vei intalni formatiuni stancoase spectaculoase. Plajele sunt publice, cele mai multe fiind amenajate cu sezlonguri, umbrele, centre acvatice care propun vizitatorilor o multime de sporturi nautice, dar exista si cateva plaje private.
 

Kamari si Perissa sunt cele mai frumoase plaje de pe insula, Perissa fiind si cea mai lunga plaja. Aici sunt concentrate nenumarate hoteluri si sunt preferate indeosebi de cei care vin in Santorini pentru a se relaxa la plaja si a se bucura de inot in apele marii Egee.
 
Plajele din Kamari

Kamari este o statiune de plaja cosmopolita care a primit distinctia cu Steagul Albastru (Blue Flag). Lunga intindere de plaja se afla la poalele muntelui Mesa Vouno si in apropiere de vechea asezare din antichitate numita Thira. Apa este adanca si limpede, iar nisipul este negru. Exista o promenada pavata lunga, ideala pentru plimbari, care merge in paralel cu plaja, de-a lungul golfului. In sezonul de vara, promenada este inchisa traficului, pentru a putea satisface astfel multimea de turisti care vin aici sa savureze un vin pe o terasa, sa se plimbe sau sa ia cina la un restaurant in apropiere de plaja. Aceasta pentru ca statiunea Kamari ofera o multitudine de cafenele, baruri, restaurante, magazine si supermarket-uri, precum si o viata de noapte plina de evenimente si distractie. Plaja Kamari este amenajata cu sezlonguri, umbrele de soare si cateva centre de sporturi nautice si scufundari.
 
Ce hoteluri gasesti in statiunea Kamari

Anemones 3*. Este un hotel din categoria economica, potrivit pentru cei nepretentiosi la cazare, care vor sa faca plaja, dar si sa se distreze. Hotelul se afla la doar 50 de metri de plaja din Kamari si la cateva minute de restaurantele, barurile si magazinele statiunii.
 
Epavlis 4*. Hotelul se afla la 150 m de animata plaja din Kamari si la 100 m de restaurantele si magazinele din statiune. Drumul de la plaja pana la hotel consta intr-o panta destul de abrupta. Camere standard sunt cu vedere la munte, pentru un plus de confort poti alege o camera standard cu vedere la mare sau o camera superioara, care are si jacuzzi.
 
Polydefkis Apartments 2*. Este varianta ideala pentru cei care vor un hotel economic de calitate si aproape de plaja, complexul fiid la 50 de metri distanta de plaja din  Kamari. Pentru ca oaspetii sa se simta cat mai bine, hotelul organizeaza saptamanal seri barbeque cu muzica greceasca si diverse tururi de insula.
 
Hermes 4*. Un hotel traditional situat in orasul Kamari, la 200 de metri de plaja. Este curat, amenajat traditional si ofera mancare excelenta. Este o alegere buna pentru familiile cu copii.

Kamari Beach 3*. Hotel din clasa economica, renovat in 2007, la cativa pasi de plaja. Plaja este larga, bine ingrijita, cu nisip negru si pietricele ce poate deveni un mic inconvenient pentrul talpile goale. Piscina in schimb este perfecta, foarte incapatoare si curata. Iata deci ca sunt si variante economice de a ajunge in Santorini si a te caza intr-un hotel situat aproape de plaja.
 
   Plaja langa care este situat hotelul Kamari Beach.
 
Rose Bay 4*. Este situat intr-o zona mai linistita a statiunii, in apropiere de plaja, la 50 de metri. Are o arhitectura specific greceasca si o gradina foarte mare, cu palmieri si flori, asa ca in zilele toride, ai unde te retrage din calea arsitei. Este potrivit atat pentru cupluri, cat si pentru familiile cu copii.
 
Si acum, pe principiul ce ai mai bun lasa la urma, sa ne ocupam putin si de hotelurile din categoria de lux. Iar in Santorini sunt destule hoteluri de acest fel, preferate de turisti din toate lumea, chiar si din America.
 
Cavo Bianco 5*. Este un hotel nou, deschis in 2014, cu plaja la 150 de metri de hotel amenajata cu sezlonguri, umbrele de soare si un centru de sporturi nautice. Este alegerea ideala pentru luna de miere in Santorini, dar si pentru un sejur obisnuit, daca ai dare de mana. Oferta de cazare 7 nopti la Cavo Bianco, transport cu avionul si transfer de la aeroport la hotel porneste de la 800 euro de persoana la inceput de sezon, ceea ce nu e chiar atat de mult daca punem in balanta serviciile si facilitatile acestui hotel de exceptie.



 Honeymoon Suite Hotel Cavo Bianco 5*, Santorini

Tamarix del Mar 5*. Un nou concept al luxului in Santorini se regaseste la Tamarix del Mar, complex de camere mari, Junior Suite, Suites si Maisonette, situat la doar cateva minute de mers pe jos de frumoasa plaja cu nisip negru din Kamari. Camerele standard Junior Suites pot caza pana la 4 adulti.




Plajele Perissa si Perivolos
 
Aceaste statiuni ofera cea mai lunga fasie de plaja de pe insula. Nu exista limite sau o demarcatie clara pentru a distinge unde se termina una si unde incepe alta. Plajele sunt foarte populare, cu nisip pe fundul marii in cea mai mare parte, cu toate ca vei gasi ici-colo pietricele si stanci sub apa. Plaja Perissa a fost distinsa cu mult ravnita titulatura Blue Flag si ofera pasionatilor de sporturi nautice 2 centre de scufundari.
Atat Perissa cat si Perivolos sunt bine organizate, cu salvamari, sezlonguri, umbrele de soare, restaurante, taverne, cafenele, baruri, supermarketuri, dusuri, toalete publice si un loc de joaca pentru cei mici. Perivolos, in special, este o scena publica unde se aduna iubitorii de distractie, statiunea fiind practic o extensie a vietii de noapte din Santorini dar desfasurate pe timpul zilei, cu baruri pe plaja si muzica de club, DJ care isi fac aparitia printre clienti, turnee de volei si evenimente speciale.
Exista si aici o multime de sporturi nautice de unde poti alege, cum ar fi jet ski, parasailing, windsurfing etc.

Ce hoteluri gasesti in statiunile Perissa si Perivolos

Veggera 4*. Un hotel care iti va oferi cea mai buna locatie din statiunea Perissa, langa cea populara plaja din Santorini, intr-un cadru natural ce ofera privelisti superbe la marea albastra, plaja cu nisipuri negre si la formatiuni stancoase. Restaurantul Pergola este unul dintre cele mai cunoscute din Santorini, asa ca n-ar fi rau sa iei masa aici si sa te delectezi cu specialitati grecesti.

Santo Miramare Resort 4*. Situat langa plaja cu nisip negru din Perivolos, este cunoscut ca unul dintre cele mai bune hoteluri din Santorini, incadrandu-se la categoria de lux. Este un hotel relativ mare pentru standardul hotelurilor de aici, cu 85 de camere. Potrivit in special pentru o vacanta cu familia, si pentru familii cu copii.






Tot in partea de sud-est a insulei vei gasi plajele din Monolithos si Avis. Acestea sunt plaje organizate, preferate in special de familiile cu copii mici (si plaja Kamari intra in aceasta categorie, fiind preferata in special de familii cu copii). Numeroase hoteluri, restaurante, taverne si magazine mici sunt situate de-a lungul plajelor, mai ales in Kamari. Sporturi nautice sunt oferite la plaja din Avis, care atrage oameni mai tineri, dornici de o vacanta active, presarata cu multe activitati.

Hotelul Mediterranean Royal 4* este situat in statiunea Monolithos, la 3 km de Kamari, fiind recomandat in special familiilor cu copii si cuplurilor care vor un cadru de vacanta spatios si plin de activitati, asa cum am spus ca este specificul acestei statiuni.
 
Indiferent de hotelul pe care-l alegi, trebuie sa stii inainte ce anume iti doresti de la vacanta in Santorini. Daca calatoresti in cuplu si vrei sa ai parte de o panorama spectaculoasa la caldera, alege partea de nord-vest sau vest a insulei Santorini, unde exista boutique hoteluri ideale pentru o vacanta romantica in doi, unde ai parte de intimitate, psicina privata si liniste. Daca calatoresti cu familia si mai ales cu copii, ia in considerare partea de sud si sud-est a insulei Santorini, unde hotelurile sunt langa plaja, au facilitati mai multe pentru copii, iar intinderile de nisip sunt mai late. Daca calatoresti cu gasca si vrei distractie, daca iti doresti o vacanta activa in care sa vizitezi, alege un hotel de oras din capitala Fira, unde vei fi in miezul evenimentelor. Orice ai alege, daca vei merge in vacanta in Santorini, sugestia noastra este sa-ti inchiriezi o masina si sa mergi sa vezi mai multe plaje, pentru ca fiecare este diferita si are farmecul ei. Si un ultim sfat: du-te intr-o dupa-amiaza in Oia si asteapta asfintitul soarelui cocotat pe una dintre stancile, fata in fata cu marea nesfarsita. Va fi o experienta memorabila, pentru care vin anul in Santorini mii de turisti, din cele mai indepartate colturi ale lumii.