Dubai Shopping Festival: Cea mai mare extravaganta in materie de shopping si entertainment din Orientul Mijlociu


Data: 1 ianuarie - 1 Februarie 2016 – a 21-a Editie a festivalului

Durata: 1 luna si 2 zile


Sarbatorind aniversarea celei de-a 21-una editii in 2016, Dubai Shopping Festival (DSF) este cel mai mare eveniment comercial si de divertisment din Orientul Mijlociu. Obsesia cumparaturilor atinge apogeul in fiecare an in luna ianuarie in timpul Dubai Shopping Festival, cel mai lung festival de acest gen. Impreuna cu oferte imbatabile, DSF este mentionat in la Cartea Recordurilor, oferind spectacole celebre si o multime de evenimente uimitoare pentru a sarbatori una dintre distractiile favorite ale emiratului.
Spectacolele de artificii sunt de asemenea emblema acestui festival, in acest an acestea fiind programate in doua locatii ale Dubaiului.

Fie ca explorati pietele vechi sau mall-uri grandioase moderne, exista o multime de moduri de a economisi si de a castiga in timpul DSF. Incepeti prin a descarca noua aplicatie #MyDSF 2016 Offers pentru a avea acces complet la toate ofertele uimitoare de-a lungul festivalului. Sau incercati-va norocul la unul dintre tombolele zilnice cu premii, care includ bani si chiar masini.
Dubai Shopping Festival este un eveniment care are loc peste tot in oras, cu reduceri de pret si oferte speciale impanazind fiecare magazin, de la cele mai mici pana la mall-uri. Locurile majore de shopping sunt Global Village si marile mall-uri.

Ce este Global Village?

Global Village este cel mai mare targ cultural si comercial sezonier din Orientul Mijlociu care ofera vizitatorilor o gama larga de festivaluri, centre comerciale si activitati de divertisment intr-un singur parc tematic amenajat in aer liber. Acest parc tematic de divertisment si shopping este deschis din noiembrie pana in aprilie, gazdele fiind peste 70 de tari participante reprezentate in peste 36 de pavilioane, cu peste 50 de carusele de distractii si 26 de restaurante ce ofera mancare din intreaga lume.

O noua piata de aur/The New Gold Souk

Aceasta piata traditionala este alta decat Piata de Aur din Deira, cu fluxul sau constant de turisti si localnici in cautare de chilipiruri, ea fiind situata in Bur Dubai, chiar in fata Portului Rashid. Noua Piata de Aur din Dubai este prima si singura piata din Emirat care vinde doar bijuterii confectionate cu diamante, pietre semipretioase si aur. Bijutieri celebri din intreaga lume sunt adunati sub acelasi acoperis, piata fiind astfel un loc convenabil pentru a compara diverse preturi si tipuri de marfa.
Dupa ce vizitezi prima data Dubaiul, vei putea crede ca shopping-ul este sportul oficial al acestui oras. Cu 96 de mall-uri, aici vei gasi cu siguranta rochia perfecta, costumul ideal sau suveniruri inedite. Insa mall-urile orasului ofera si altceva decat terapie prin shopping, si anume: parcuri tematice de distractii, atractii culturale si multe altele.

Dubai Mall: patinoar, acvariu  si cumparaturi de lux


Dubai Mall. Sursa foto: www.visitdubai.com

Cel mai mare mall din lume, Dubai Mall are totul, de la imbracaminte,  incaltaminte, suveniruri, la divertisment si alimente, toate sub un singur acoperis gigantic. Exista, de asemenea, un patinoar de dimensiuni olimpice, minunatul Dubai Aquarium si Zoo submarina. Nu mai vorbim de peste 1000 de retaileri, care includ nume cunoscute, cum ar fi Topshop, Zara și magazine Bloomingdale si Galeriile Lafayette. Numele industriei de fashion de lux se regasesc pe Fashion Avenue - o sectiune dedicata designerilor high-end, cum ar fi Chanel, Lanvin, Etro și Burberry, in apropiere aflandu-se Level Shoe District care ofera 96.000 de metri patrati de spatii comerciale si branduri, cum ar fi Nicholas Kirkwood, Saint Laurent Paris si Dior.

Mall of the Emirates: Ski Dubai, magazine si spectacole


Mall of the Emirates. Sursa foto: www.visitdubai.com

Al doilea cel mai vizitat-mall al orasului care si-a sarbatorit aniversarea a 10 de ani in 2015, Mall of the Emirates este mult mai mult decât un centru comercial. Aici vei gasi celebrele partii de schi din Dubai (care includ si o colonie de pinguini), Magic Planet - un centru de divertisment pentru copii și Centrul de Arte si Teatru al Comunitatii din Dubai, care ofera spectacole cu muzica locala si internationala, precum si spectacole de teatru.

Mercato Mall sau Gustul Europei


Mercato Mall. Sursa foto: www.visitdubai.com

Originalul mall tematic reda intru totul obiectivele turistice si satele italiene renascentiste, o atmosfera perfecta pentru o sedinta de shopping intre fete. Arcade in stil european si strazi pietruite conduc la piete in aer liber. Curtea centrala a piatetei are peretii acoperiti cu picturi rurale si este locul ideal in care poti savura un espresso dupa ce inchei partida de shopping.
Peste tot moda domina, cumparatorii avand posibilitatea de a alege de la retaileri internationali cum ar fi Laura Ashley si Jack Wills, pana la buticuri locale, inclusiv Zinzin. Daca vrei sa iei masa, exista o multitudine de brutarii si cofetarii de unde poti alege, Cakery Epicerie by Stephane Glacier, un local favorit printre localnici datorita serviciilor rapide de preluare a comenzilor si Alison Nelson’s Chocolate Bar, optiunea perfecta pentru a savura briose gustoase si cea mai cremoasa ciocolata calda din oras.

Daca te-am convins sa mergi anul acesta la Dubai Shopping Festival, iata mai jos si cum poti ajunge.

Cluj-Napoca – Dubai

zbor cu compania Wizz Air. Frecventa zborurilor este o data sau de doua ori pe saptamana, in functie de sezon. Aterizarea este pe Aeroportul DWC Dubai World Central - Al Maktoum International Airport, iar orele de zbor destul de rezonabile. Rezervarea biletului de avion o poti face direct pe site-ul Wizz Air facandu-ti un cont sau la o agentie de turism.

Bucuresti – Dubai

    zbor cu compania Tarom, o data pe saptamana
    zbor cu compania Fly Dubai, de 5 ori pe saptamana
    zbor cu compania Wizz Air, de 3 ori pe saptamana

Budapesta – Dubai

    zbor cu compania Emirates, in fiecare zi a saptamanii
    zbor cu compania Wizz Air, de 3 ori pe saptamana.