Tenerife



UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA IUNIE:



TENERIFE


Mount Teide - Tenerife

Cea mai mare si cea mai populara insula a Arhipelagului Insulelor Canare, Tenerife este o destinatie suficient de exotica ca natura, peisaje, flora si plaje, si in acelasi timp usor accesibila datorita zborurilor charter din Europa. Poti zbura din Bruxelles in Tenerife, cu o cursa directa tip charter sau din alte orase europene ca Munchen, Frankfurt sau Bucuresti. Desigur ca Tenerife ramane o destinatie de vacanta foarte populara printre turistii englezi, acestia fiind pe locul 1 in topul vizitatorilor straini.

In general, partea de sud a insulei este cea mai aglomerata cu hoteluri si facilitati pentru turisti, deoarece aici este mai cald si mai uscat. Statiunile Playa de las Americas si Los Cristianos sunt cele mai cautate, desi s-au dezvoltat si multe hoteluri inspre zona de nord, in statiunea Puerto de la Cruz, prima statiune a insulei care a cunoscut un avant turistic in anii '60, apoi dupa al doilea razboi mondial, turistii fiind atrasi de frumusetea zonei fiind Valle de la Orotav si totodata de clima blanda. Statiuni ca Playa de las Americas si Costa Adeje sunt mai noi si s-au dezvoltat in anii '80, fiind cele mai animate de pe insula, cu localuri de distractii, baruri, terase si restaurante imprastiate de-a lungul coastei. Statiunile Los Cristianos si Playa de Las Americas au cunoscut in ultimii ani o dezvoltare atat de intensa, incat au ajuns sa detina astazi 65% din hotelurile de pe insula. In ce priveste nivelul serviciilor si calitatea facilitatilor oferite de hotelurile din Tenerife, trebuie sa ai in vedere ca cele mai multe hoteluri sunt construite cu multi ani in urma, insa sunt renovate. Deci nu te astepta sa gasesti hoteluri noi in Tenerife, asta si pentru faptul ca Parlamentul din Santa Cruz de Tenerife a adoptat legea Moratoria, care interzice construirea unor hoteluri noi in Tenerife, pana in momentul in care toate resorturile vor primi clasificarea de 5 stele. Asadar se urmareste si pe plan politic imbunatatirea serviciilor turistice si respectarea politicilor de mediu, ceea ce nu are decat consecinte pozitive, atat pentru turisti, dar si pentru localnici, care se pot bucura de venituri mai mari din sectorul turistic.
Numarul anul al turistilor care aleg sa-si petreaca vacanta in Tenerife se ridica la peste 5 milioane.

Cand sa mergi in Tenerife?

Cu un climat subtropical care mentine temperaturi placute tot timpul anului, Tenerife este o destinatie pe care o poti vizita oricand, aceasta fiind numita si insula primaverii eterne. Pentru cei care vor sa evite aglomeratia, lunile perfecte pentru a calatori in Tenerife sunt mai si iunie, cand vremea este superba, insorita si senina, iar preturile la cazare sunt mici, datorita faptului ca este low season. Spre deosebire de vara, echivalentul sezonului de varf, primavara si toamna in Tenerife plajele nu sunt aglomerate, asadar o alta perioada optima sa mergi in Tenerife este fie in septembrie, fie in lunile care preceda sarbatorile de iarna.

Iulie si august sunt cele mai fierbinti luni, cu temperaturi ce depasesc 30°C si aer uscat. Daca iti planifici o vacanta in Tenerife pentru a te bucura de inot si plaja, trebuie sa stii ca apele oceanului Atlantic care inconjoara insula sunt destul de reci, iar cea mai mare temperatura inregistrata este de 23°C in timpul lunilor de varf, iulie si august. Oricum, in luna iunie, cand iti propunem sa mergi in Tenerife, sansele de ploaie sunt zero, iar temperaturile in timpul zilei sunt de 25°C, deci vremea este ideala sa te bucuri de o vacanta reusita. Mai multe informatii despre vremea ideala pentru calatorii in Tenerife, gasesti aici.
 

Oferta vacante in Tenerife