Insulele Grecesti


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA IUNIE:


INSULELE GRECESTI


Insula Skiathos

Luna iunie este inceputul vacantei copiilor si inceputul sezonului estival in Grecia, temperaturile cresc, iar tarifele pachetelor turistice incluzand zbor din Cluj-Napoca si Bucuresti sunt cele mai mici, asadar alegerea unei vacante intr-una din insulele grecesti in luna iunie poate fi cea mai buna alegere.  Turoperatorii romani ofera pachete turistice pentru sezonul Vara 2016 spre 9 insule grecesti, cu zboruri in regim charter, directe, asa ca este usor sa ajungi in orice insula. Zborul dureaza 2-3 ore, ceea ce inseamna ca familiile care se gandesc sa calatoreasca cu cei mici nu trebuie sa se ingrijoreze prea mult din cauza drumului lung. Desigur ca cei care vor sa calatoreasca cu masina, pot alege doar cazare in Grecia, partea continentala a Greciei fiind la fel de ofertanta ca cea insulara. Regiuni ca Halkidiki, Paralia Katerini, Riviera Olimpului sunt intesate de hoteluri frumoase, cochete, situate pe plajele lungi cu nisip fin, oferind toate facilitatile pentru adulti si copii deopotriva.

Cand alegi o vacanta in Grecia, este cel mai indicat sa alegi un regim de masa care sa-ti permita sa iesi in afara hotelului si sa vizitezi cat mai mult, de aceea poti rezerva un hotel cu mic dejun sau demipensiune. Este pacat sa mergi in Grecia si sa nu te plimbi prin orasele incarcate cu istorie, stradute cu dughene pline cu obiecte de artizanat, terase care-si intind scaunele pana in strada, oferind o mare varietate de preparate din fructe de mare. Chiar daca alegi sa calatoresti in luna iunie, cand temperaturile nu sunt la apogeu, ca in lunile de varf - iulie si august, fii pregatit pentru canicula cu haine racoroase, tricouri si neaparat palarie de soare. Daca iti vei incarca bagajul cu haine, iti va parea rau ca nu mai ai loc de suveniruri si haine de vara colorate si cochete pe care le poti achizitiona la un pret bun de la tarabele negustorilor greci. Asa ca sfatul nostru este sa lasi putin loc in geamantan si pentru amintiri...



Sutele de insule care ies din mare in jurul continentului Greciei sunt toate legate intre ele prin transport cu feribotul, asa ca poti face o excursie de o zi pe alta insula invecinata sau pe alte insulite unde sa gasesti un loc mai linistit.

Exista mai mult de 6.000 de insule grecesti, dar cele mai multe reprezinta doar bucati de roca iesind din mare. Doar in jur de 230 sunt locuite si circa 80 au o populatie de peste 100 de locuitori. Aproximativ 20 sunt destinatii de vacanta majore, cu un numar  
impresionant de turisti, in fiecare sezon de vara. Partea insulara a Greciei cuprinde sase grupuri insulare de baza:

Insulele Ionice situate in vest, cu Zakynthos (Zante), Kafalonia, Corfu, Lefkas (Leucada).
Insulele Ciclade situate in centrul Marii Egee, cu Mykonos si Santorini precum si alte insule mai putin vizitate, cum ar fi Paros si  Naxos.
Insulele Dodecaneze in partea de est a Marii Egee cuprind insule mari ca Rhodos si Kos, precum si alte insule mici, cum ar fi Symi si Patmos.
Insulele Sporade in partea de nord-est includ Insula Skiathos si in extremitatea nordica a Marii Egee se afla grupul de insule Samos, Lesbos si Thassos.
In sudul Marii Egee se afla Insula Creta, cea mai sudica insula a Greciei si totodata cea mai mare.    

Pentru sezonul de Vara 2016 poti sa-ti rezervi vacanta intr-una din cele 9 insule grecesti. Pachetele turistice ale turoperatorilor romani includ zbor direct in regim charter, transfer de la aeroport la hotel, asistenta turistica si cazare de 7 nopti la hotelul ales, cu masa in functie de hotel. Cele 9 insule sunt:

1. Mykonos - Zbor din Bucuresti, o data pe saptamana, in perioada 15 iunie - 14 septembrie 2016. Oferta de vacanta in Mykonos o poti accesa aici.

2. Zakynthos - Zbor din Bucuresti in perioada 30 mai - 12 septembrie si zbor din Cluj-Napoca, in perioada 20 iunie - 12 septembrie. Zborurile sunt o data pe saptamana, iar Oferta de vacanta in Zakynthos o poti vizualiza aici.

3. a.Creta - Heraklion - Zbor din Bucuresti in perioada 4 mai - 21 septembrie si zbor din Cluj-Napoca in perioada 1 iunie - 21 septembrie. Oferta de vacanta in Creta cu aterizare pe Aeroportul Heraklion o poti vizualiza aici.

3.b. Creta - Chania - Zbor din Bucuresti in perioada 2 iunie - 15 septembrie si zbor din Cluj-Napoca in perioada 16 iunie - 15 septembrie 2016. Oferta de vacanta in Creta cu aterizare pe Aeroportul Chania (Akrotiri) o poti vizualiza aici.

4. Kos - Zbor din Bucuresti in perioada 19 iunie - 4 septembrie 2016. Oferta de vacanta in insula Kos o poti vizualiza aici.

5. Rhodos - Zbor din Bucuresti in perioada 30 mai - 19 septembrie 2016 si zbor din Cluj-Napoca in perioada 30 mai - 19 septembrie 2016. Oferta de vacanta in Rhodos 2016 o poti accesa aici.

6. Santorini - Zbor din Bucuresti in perioada 12 iunie - 25 septembrie si zbor din Cluj-Napoca in perioada 19 iunie - 11 septembrie 2016. Oferta de vacanta in Santorini 2016 o poti vedea aici.

7. Corfu - Zbor din Bucuresti in perioada 24 mai - 27 septembrie si zbor din Cluj-Napoca in perioada 7 iunie - 27 septembrie 2016. Oferta de vacanta in Corfu 2016 o poti accesa aici.

8. Skiathos - Zbor din Bucuresti si zbor din Cluj-Napoca in perioada 11 iunie - 17 septembrie 2016. Oferta de vacanta in Skiathos 2016 este disponibila aici.

9. Lefkada - Zbor din Bucuresti in perioada 11 iunie - 17 septembrie 2016. Oferta de vacanta in Lefkada 2016 este disponibila aici.