Parcul National Kruger



UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA IUNIE:



AFRICA DE SUD - PARCUL NATIONAL KRUGER

Cea mai buna perioada pentru a vedea fauna salbatica din Parcul National Kruger este in timpul lunilor uscate de iarna, adica din mai pana in septembrie. In aceasta perioada, vegetatia se rarefiaza si animalele se aduna in jurul ochiurilor de apa si a raurilor. Sansele de a vedea animale adunate in grupuri in cautarea unor surse de apa sau animale de prada cresc pe masura ce lunile de iarna avanseaza. In luna septembrie, ultima inainte de inceperea sezonului umed, vremea este deosebit de frumoasa, deoarece diminetile sunt putin mai racoroase decat in mijlocul iernii. Aceasta perioada ideala de vizitare a Parcului National Kruger coincide cu perioada de extrasezon, ceea ce inseamna ca nu vei avea parte de aglomeratie.

Din mai pana in septembrie - Sezon Uscat - Iarna
● animalele salbatice se aduna in jurul oazelor, fiind usor de observat pentru ca vegetatia este rara
● este low season, cu exceptia vacantei scolare, iar taberele si drumurile sunt mai putin aglomerate
● cerul este senin si nu ploua deloc
● temperaturile in timpul zilei sunt placute, iar nivelul umiditatii este scazut
● nu exista deloc riscul contactarii malariei
- aerul este foarte uscat si cu mult praf
- masinile de safari sunt cu geamuri deschise, deci dimineata devreme cand se pleaca in safari poate fi destul de frig, de aceea trebuie sa iei cu tine haine calduroase.

Din octobrie pana in aprilie - Sezon ploios - Vara
● vegetatia este readusa la viata, totul este verde si proaspat
● vei vedea multi pui de animale
● pasarile de aici isi fac cuiburile, iar cele migratoare au ajuns deja in aceasta parte a lumii
- observarea animalelor salbatice nu este atat de buna ca in sezonul uscat
- este sezon de varf iar principalele locuri de campare sunt aglomerate
- in mijlocul zilei, temperaturile sunt ridicate, la fel si umiditatea
- este bine sa iti faci vaccinul contra malariei

Sursa info Best time to visit Kruger National Park: https://www.safaribookings.com/kruger/best-time

Aventura ta in Africa de Sud va incepe in Johannesburg, unde ajungi dupa un zbor de aproximativ 10 ore, pe Aeroportul International OR Tambo. Poti sa-ti rezervi o zi-doua in Johannesburg ca sa cunosti orasul, dupa care te indrepti spre provincia Mpumalanga (Tinutul Soarelui-Rasare), unde se afla Parcul National Kruger. Distanta de la JOhannesburg la Parcul National Kruger este de 500 de kilometri, dar pe parcurs vei mai face opriri la canionul Blyde River, al doilea ca marime din Africa, “Bourke’s Luck Potholes”, formatiuni geologice de o frumusete naturala aparte si la punctul panoramic "Wonder View”, cel mai inalt din regiunea Mpumalanga.

Luna iunie este minunata pentru vizitarea parcului, existand sanse mari sa ii intalnesti pe "cei cinci mari" sau "Big Five": leul, rinocerul, bivolul salbatic, leopardul si elefantul. Zilele sunt uscate si insorite, dar racoroase, cu o medie de 17°C. Noaptea poate fi mai frig, de aceea e bine sa-ti iei si haine mai groase in bagaj. Fa un tur extins al Parcului National Kruger, care include safari intr-un jeep deschis, alaturi de un ghid local expert in flora si fauna parcului, care iti va arata animalele cand acestea vor fi mai greu de observat si iti va explica modul lor de viata. Daca iti doresti sa experimentezi ceva cu adevarat senzational, poti alege sa petreci o noapte intr-una din taberele din parc, sa faci mancare pe foc si sa asculti sunetele nocturne ciudate ale savanei africane.

Zborul de retur va fi din Cape Town, in sudul continentului african, insa pana aici vei parcurge distanta cu masina, facand mai multe opriri si avand cazare in diferite orase, desi cea mai scurta cale este cu avionul. Cea mai pitoreasca modalitate insa de a cunoaste Africa de Sud este sa mergi cu masina, pentru ca doar astfel ai posibilitatea sa intelegi cultura locala, sa cunosti viata de aici si sa interactionezi cu localnicii. In Cape Town, te vei minuna de privelistea superba la mare si la munte deopotriva, daca vei urca cu telecabina la Muntele Table, de unde poti cuprinde cu privirea atat oceanul Atlantic, cat si pe cel Indian. Mergi pe Insula Robben, situata la cca 7 km distanta de suburbiile din Bloubergstrand - Cape Town, declarata monument UNESCO. Insula a servit inca din secolul al 17-lea ca loc de exil pentru detinutii politici, aici fiind tinut prizonier timp de 18 ani si fostul presedinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, pentru ca a luptat impotriva apartheidului.

Poti explora Rezervatia Naturala Capul Bunei Sperante, unde exista o multime de specii de plante ciudate si neaparat sa faci o vizita la podgoriile din zona, pentru a degusta vinuri fine, care au dus renumele Africii de Sud in intreaga lume.

Circuite Africa de Sud care includ in itinerariu Parcul National Kruger:

Circuit Africa de Sud in 15 nopti

Circuit in Africa de Sud pentru amatorii de aventura