Croatia


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA IUNIE:COASTA DALMATA

Luna iunie este una dintre cele mai uscate luni din Croatia, daca este sa luam un nivel mediu al precipitatiilor. Zboara pana la Split cu o cursa charter, pachete turistice spre Croatia din sezonul de vara 2016 avand inclus si transferul de la aeroport la hotel, alaturi de cele 7 nopti de cazare.

Coasta Dalmatiei este o regiune a Croatiei scaldata de apele limpezi ale Marii Adriatice. Aici se regasesc orase mari, incarcate de istorie, ca Zadar, Split si Dubrovnik, precum si insulele Brac si Hvar, atat de iubite de calatorii din intreaga lume. Regiunea de coasta a Croatiei este impartita intre vechile regiuni croate Istria, Kvarner si Dalmatia. Dalmatia sau Coasta Dalmatiei este alcatuita din trei regiuni: Dalmatia de Nord, incluzand Sibenik si Zadar, Dalmatia Centrala, incluzand Trogir, Split, Hvar si Brac si Dalmatia de Sud, incluzand Korcula si Dubrovnik.

Multi care au fost aici au spus ca apa atat de limpede ca in Croatia nu au mai intalnit nicaieri... Este adevarat ca nu vei gasi in Croatia nisipul cel mai fin, deoarece muntii predomina zona, dar pe alocuri vei vedea muntii care coboara direct in mare si vei ramane uluit de frumusetea locurilor. Spre exemplu daca ajungi in localitatea Brela, trebuie neaparat sa vizitezi plaja Brela, considerata una dintre cele mai frumoase plaje ale Croatiei, cu apa limpede, intrarea lina in mare si nisip cu pietricele. Daca vrei sa te rupi complet de lume, mergi in Insula Hvar, unul dintre putinele locuri in care te vei putea bucura de nisipul fin sub picioare... Se spune ca insula este cel mai bun loc de snorkeling din Europa, datorita claritatii apei care ofera vizibilitate la peste 4 metri adancime. Daca vrei sa petreci timp in natura, poti sa te bazezi pe faptul ca in Croatia gasesti 8 parcuri nationale. Plitvice, unul dintre ele, are 92 de cascade si, la fel ca celelalte parcuri, este intesat de specii unice de flora si fauna, paduri, rauri si lacuri adanci.

In afara de peisajele de vis si apele limpezi ale marii Adriatice, o calatorie in Croatia iti va revela secole de istorie, urmele acesteia fiind evidente in fiecare casa si pe fiecare straduta pietruita care serpuieste prin vechile orase medievale. Biserici fortificate, ruine romane, elemente de arhitectura venetiana, biserici bizantine, sate cu casele ingramadite una in alta, pentru a lasa in spatele lor muntii semeti, toate acestea fac din Croatia mai mult decat o destinatie de plaja, oferind calatorului multiple motive de bucurie si de explorare. Sursa info: aici.

Cand sa calatoresti in Dalmatia?

Cea mai buna perioada este din iunie pana in august, cand apa marii se incalzeste, peste tot au loc activitati si evenimente, soarele incalzeste puternic, iar porturile sunt intesate cu iahturi de lux.

In sezonul de varf, adica din iunie pana in august, vei avea ocazia sa experimentezi tot ce are mai bun de oferit coasta Dalmata in materie de evenimente, plaja si atmosfera electrizanta. Temperaturile din mijlocul zilei ajung la o medie de 25°C. Desigur ca in iulie si august, restaurantele si terasele din porturi vor fi mult mai aglomerate, de aceea luna iunie este perfecta, pentru ca nu este atat de aglomerat. Vara au loc cele mai multe evenimente in Croatia, asa cum este spectaculosul Festival de Vara din Split (Split Summer Festival) care atrage zeci de turisti din toate colturile lumii. Alte festivaluri notorii sunt:

    ● Mljet Summer of Culture (iulie-august)
    ● Omis Pirate Battle (august)
    ● Split Days of Diocletian (august)
    ● Zvoncac Film Festival (august-septembrie)


Poti consulta Oferta de Vacanta in Croatia aici.