Laos


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA DECEMBRIE:
ASIA

LAOS

Luna decembrie este ideala pentru a vizita Laos, deoarece este sezon uscat, iar temperatura medie atinge ziua 30°C. Luang Prabang este fosta capitala imperiala declarata monument UNESCO.  Aici vei gasi doua obiective culturale majore, Muzeul Palatului Regal Haw Kham si templul Wat Xieng Thong, un templu budist construit de regele Laosului in 1559. Poti vizita  cel mai vechi templu din Luang Prabang, construit in 1513 - templul Wat Visoun, cu acoperisul sau impresionant si altarele Wat Aham si Wat Mai.  Provinciile din nordul Laosului care se invecineaza cu China, Thailanda si Vietnam sunt locul unde vei gasi localnici care pastreaza traditiile si un stil de viata asa cum era cu secole in urma. Provincia Champasak din sud-vestul Laosului este unica datorita ruinelor templelor din antichitate si constructiilor cu arhitectura coloniala franceza, aceasta fiind declarata parte a patrimoniului cultural UNESCO. Aici sunt 20 de temple budiste, cascade si delfini de apa dulce, deoarece zona este marginita in partea sudica de raul Mekong.

In decembrie este ideal sa faci o excursie cu barca pe raul Mekong. Prelungeste-ti calatoria si viziteaza Vietnamul, Thailanda si Cambodgia.

Este de la sine inteles ca va trebui sa stai mai mult, daca vrei sa vizitezi Laos. Iar daca timpul iti permite, alege un circuit care sa combine mai multe tari, cum este "Indochina - Cultura si traditie". Vei ateriza in Luang Prabang, apoi Hanoi, fosta capitala imperiala a Vietnamului, dupa care urmeaza sa vezi o mare parte a Vietnamului de la nord la sud, pana in Saigon. Ultima parte a circuitului te duce in Cambodgia, la templele istorice de la Angkor Wat. Circuitul are 14 nopti de cazare si se incheie in Siem Reap, de unde ai zbor spre casa. Poti vedea itinerariul complet si tarifele aici.

 
In cazul in care vrei sa-ti pierzi urma prin Asia, alege sa stai si mai mult, un program mai complex de 16 nopti,  Circuit "Highlights of Indochina". Vei vedea in cele din urma ca nu degeaba Laos este numita si “Tara celor un milion de elefanti”, una dintre cele mai incantatoare tari din sud-estul Asiei.