Chile


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA DECEMBRIE:
AMERICA DE SUD


CHILE

De ce sa mergem in Chile si mai ales cand sa mergem? Fiind o tara cu atatea forme de relief si care se intinde pe o suprafata mare, sezonalitatea este destul de variata. Dar o sinteza a lunilor cand este cel mai bine sa calatoresti in Chile, tot putem face. Depinde de tine unde vrei sa mergi sau cand.
Santiago de Chile, capitala sitiata intre Anzi si Pacific, are un climat mediteranean si ploaie aproape deloc din octombrie pana in mai.
Cele mai bune luni sa mergi in Desertul Atacama si Insula Pastelui sunt din noiembrie pana in februarie. Sezonul de varf in Chile incepe in luna decembrie si se termina in martie, interval in care temperaturile sunt placute. Vezi oferta de pret pentru un circuit de 7 nopti in desertul Atacama si Santiago de Chile aici.

Cei care vor sa se bucure cat mai mult de natura, peisaje si sporturi, pot sa aleaga o vacanta in Chile in timpul verii, adica din decembrie pana in martie, cand zilele sunt mai lungi, iar temperaturile rezonabile, vremea fiind perfecta pentru diverse sporturi ca rafting, caiac, hiking in munti si explorarea vulcanilor. Masurand aproximativ 242.000 de hectare, Torres del Paine este una dintre cele mai mari si vizitate rezervatii naturale din Chile,  aceasta cuprinzand munti, lacuri, rauri si ghetari vechi de milioane de ani. Peisajul de aici este dominat de Masivul Paine, a carui inaltime maxima atinge aproximativ 3050 m, un favorit al iubitorilor de drumetii montane. Daca ai mai mult timp la dispozitie, poti explora Chile de la nord la sud, intr-un circuit de 12 nopti care sa-ti dezvaluie toate atractiile naturale ale acestei tari. Ce poti sa vezi intr-un astfel de circuit, gasesti aici.

Daca vrei sa ajungi in cel mai sudic punct al tarii, in Patagonia - Punta Arenas, atunci trebuie sa stii ca high season este din decembrie pana in februarie.


Oferta completa de circuite in Chile o poti gasi la acest link.