Mitul plajelor cu nisip alb si fin

"Palmieri leganati de briza marii, nisip alb si fin ca pulberea si apa de culoare turcoaz"... iata cum ar incepe frumoasa poveste a unei vacante exotice reusite. Multi dintre noi avem in minte o imagine prefabricata a locurilor exotice pe care dorim sa le vizitam si pentru care platim bani grei. Platim ca sa avem aievea, acolo unde ajungem, imaginea din mintea noastra. Insa de cele mai multe ori ne inselam, crezand intr-o falsa imagine, asa cum este ea construita si transmisa prin intermediul reclamelor si materialelor de prezentare ale diverselor agentii de turism sau de publicitate.

Pentru cei care isi doresc o vacanta de relaxare la plaja si se gandesc ca Bali este destinatia ideala, iata adevarul: insula Bali nu este inzestrata cu plaje paradisiace cu nisip alb si fin. Plaja Nusa Dua, cea mai populara de pe insula este mare, lunga, insa cu nisip auriu, ca mai toate plajele de pe insula (cu exceptia plajelor din nord, care au nisipul negru). Apa este de culoarea smaraldului, avand o nuanta de verde inchis, asemanandu-se cu cea a marii Negre.



Aceste doua aspecte legate de plajele pe care le vei gasi in Insula Zeilor nu descalifica Bali din topul destinatiilor de plaja din Asia, insula ramanand preferata pentru relaxare la plaja, pentru surfing si o multime de sporturi acvatice. Insa cel care merge in Bali visand la plaje intinse cu nisip alb si fin ca pulberea, palmieri inalti si ape limpezi, va fi cu siguranta dezamagit.

Pentru a te bucura de albul imaculat al nisipului si apa de culoarea cristalului, alege o insula din Caraibe (Republica Dominicana, Cuba, Curacao, Aruba, Jamaica), din Oceanul Indian (Maldive, Seychelles) sau Polinezia Franceza (Bora Bora, Tahiti). Splendoarea plajelor din aceste meleaguri exotice te va lasa fara cuvinte.

Daca doresti sa imbini relaxarea la plaja cu vizitarea unor obiective turistice apartinand unei culturi diferite si cu o spiritualitate bogata, in acest caz alege cu incredere insula Bali. Vei avea mai mult de castigat. Pentru ca Bali este mult mai mult decat o destinatie de plaja.