Barbados


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA MARTIE:



BARBADOS


Oferta Vacanta Barbados 2016


Barbados este una dintre acele destinatii sofisticate, dar totodata calde si primitoare. In partea de vest te poti bucura de ape calme, perfecte pentru inot, partea de est este ideala pentru surferi, oriunde alegi sa mergi te poti astepta la ape albastru-turcoaz, nisip fin, croaziere si mancaruri delicioase. Daca ajungi aici, trebuie sa incerci din bucataria impresionanta Bajan,  cou cou (un fel de mancare din porumb).

Se zice ca in Barbados poti calatori fara probleme tot timpul anului, dar e clar ca anumite luni ale anului aduc mai multa ploaie decat altele... Din punct de vedere al temperaturilor, vremea este calduroasa si frumoasa tot anul, insa sezonul ploios (mai - octombrie) aduce o umiditate crescuta.

Sezonul turistic de varf este de la mijlocul lunii decembrie la mijlocul lunii aprilie. Luna aprilie insumeaza doar 7 zile cu ploaie, in timp ce iulie este cea mai ploioasa luna din an, cu 18 zile de precipitatii. Totusi, temperatura pe parcursul zilei este de 30°C, in timp ce limita de jos este 23°C. Pentru comparatie, luna ianuarie a sezonului uscat aduce in timpul zilei o temperatura medie de 28°C si o minima de 23°C.


Concluzia. Teoretic, este indicat sa calatoresti in Barbados in timpul sezonului uscat, pentru ca din iunie pana in octombrie incepe sezonul uraganelor. Practic, de cativa ani incoace nu a fost niciun uragan...