Argentina


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA MARTIE:


ARGENTINA

Avand in vedere dimensiunea mare a teritoriului Argentinei, este putin probabil sa fie vreme ideala in fiecare regiune, de aceea trebuie sa vizitezi fiecare zona in functie de momentul optim din an. Lunile toamnei europene - septembrie, octombrie si noiembrie constituie primavara argentiana, cand vremea este buna peste tot, cu exceptia sudului extrem, unde pot sa bata vanturi reci. Vara argentiniana este din decembrie pana in februarie, aceasta fiind singura perioada in care poti escalada cele mai inalte varfuri andine, cum este Aconcagua si de asemenea, cea mai buna perioada a anului pentru a vizita Tierra del Fuego, cu toate ca acolo poate ninge in orice perioada a anului. In Buenos Aires este foarte cald si extrem de mare umiditatea in decembrie si ianuarie si la fel ar trebui sa eviti partile de ses din nord in aceste luni, deoarece temperaturile sunt caniculare, iar drumurile inundate de furtuni aprige.

Lunile martie si aprilie constituie toamna argentiniana, cand este perioada optima pentru a vizita regiunea Mendoza si San Juan, celebre pentru recoltele de struguri si vinul recunoscut peste tot in lume. Tot atunci, in Patagonia si Tara de Foc (Tierra del Fuego) vei asista la un adevarat spectacol al naturii, cand dealurile imbraca nuantele atractive de rosu si portocaliu ale padurilor de fag care-si scutura frunzele.

Perioada de iarna cuprinde lunile iunie, iulie si august, cand este timpul perfect pentru schi in statiunile din Anzi.Tot atunci viscolele pot scutura bine orasele din regiunea Patagoniei si altele invecinate, pana in luna octombrie, asadar nu este recomandat sa vizitezi regiunea de sud in aceste luni. In schimb, temperaturile in partea de nord a tarii sunt placute in acest moment al anului, desi vremea in Buenos Aires poate deveni oarecum sumbra in iulie si august, in ciuda nenumaratelor evenimente si atractii care au loc aici.

Un aspect important pe care trebuie sa-l iei in considerare legat de planificarea unei vacante in Argentina este acela ca zilele libere la nivel national sunt in ianuarie, de Pasti (martie sau aprilie) si iulie, cand tarifele la transport si cazare pot creste mult, uneori aproape dublu fata de alta perioada a anului.

Iata mai jos un sumar al sezoanelor turistice din Argentina:
 
  • Extrasezon sau Low Season (iunie–august)
Este perioada optima sa vizitezi nordul. Cele mai multe servicii turistice le vei gasi aproape de hotelurile din statiuni. In luna iulie este vacanta de iarna, de aceea multe locuri pot deveni aglomerate. Trecatorile montane pot fi blocate din cauza caderilor de zapada.
 
  • Sezon de mijloc sau Shoulder Season (septembrie–noiembrie & martie–mai)
Este cea mai buna decizie de a vizita Buenos Aires in aceste luni. Regiunea montana The Lake District este frumoasa in aceasta perioada, iar frunzele copacilor sunt spectaculoase. Regiunea Mendoza isi bucura oaspectii cu recoltele sale de struguri si Festivalul vinului.
 
  • Sezon de varf sau High Seazon (noiembrie-februarie & iulie)
Patagonia este ideala spre a fi vizitata (si cea mai scumpa!) in intervalul decembrie - februarie. Multimea de turisti se indreapta spre plaje incepand cu sfarsitul lunii decembrie pana la finalul lunii ianuarie. Pentru un sejur la schi, cel mai aglomerat este din iunie pana in august.

Oferta Circuite Argentina este disponibila pe site-ul Aerocenter si se poate personaliza in functie de preferintele fiecaruia (date de plecare, numar mai mic sau mai mare de nopti la destinatie etc).