Santa Lucia


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA MAI:



SANTA LUCIA JAZZ FESTIVAL

Sezonul uscat in Santa Lucia este in perioada decembrie-aprilie, cand este si varf de sezon turistic, cu cei mai multi turisti care vin sa viziteze aceasta insula exotica din Caraibe. In luna mai vremea este placuta, aceasta fiind o luna de trecere intre sezonul uscat si cel ploios. Avantajul de a calatori in luna mai in Santa Lucia este acela ca tarifele la cazare si la avion sunt mult mai mici decat in sezonul de varf. In general se spune ca Santa Lucia este o destinatie care se poate vizita pe tot parcursul anului, multi turisti alegand sa vina in lunile de vara, deci in sezon ploios, pentru a asista la numeroasele evenimente culturale si artistice care au loc pe insula, cele mai multe dintre ele avand loc in extrasezon turistic.

Festivalul de Jazz din Santa Lucia se tine in fiecare an, la mijlocul lunii mai, si atrage legende ale muzicii jazz din toata lumea, castigandu-si reputatia de cel mai bun festival de muzica din Caraibe, inca de la prima editie, in 1992. In a treia saptamana a lunii iulie, luni si marti, locuitorii insulei organizeaza un festival prin care sarbatoresc cultura locala si istoria populatiei creole. Saptamani intregi de pregatire, petreceri si concerte pe plaja se sfarsesc cu o parada a costumatiilor care mai de care mai colorate, pe strazile din orasul-port Castries, capitala tarii. In luna octombrie are loc evenimentul Creole Heritage Month, o luna dedicata diverselor activitati si targuri de gastronomie prin care se celebreaza puternica influenta a culturii creole asupra a ceea ce reprezinta azi insula Santa Lucia. Lista completa cu evenimentele si sarbatorile din Santa Lucia o gasesti aici.

Santa Lucia este faimoasa pentru plajele sale cu nisip fin si apele albastre limpezi ale Marii Caraibelor. Iata care sunt cele mai frumoase plaje din Santa Lucia.

● Reduit Beach
Este una dintre cele mai frumoase plaje din Santa Lucia, situata in nord. Intinderea de nisip alb si fin da inspre golful Rodney Bay, ideal pentru practicarea sporturilor acvatice, loc in care vei gasi echipamente de inchiriat pentru sporturi ca windfursing, jetski, banana boat, kiteboard si navigatie.

● Pigeon Point Beach
Aceasta plaja este situata pe o mica insula din partea de nord si face parte din Pigean Island National Park. Este perfecta pentru relaxare si ofera vederi spectaculoase la Marea Caraibelor.

● Malabar Beach
Este plaja situata in capitala Castries si ofera multe si variate posibilitati de a practica sporturi acvatice. Plaja este linistita si pe intreaga sa lungime de 3 km nu vei gasi decat un hotel, in rest te poti bucura de intinderea nesfarsita de nisip alb.

● Cas en Bas Beach
Desi este situata pe partea de est a insulei Santa Lucia, unde de obicei sunt curenti mai puternici si ape mai adanci, plaja Cas en Bas Beach este o plaja sigura, cu ape linistite, putin adanci si fara curenti marini care sa puna in pericol iubitorii de inot, de aceea este preferata in primul rand de familiile cu copii. Plaja este de asemenea frecventata de broastele testoase care vin pe tarm sa-si depuna ouale, asa ca daca vei vedea gramezi de nisip adunat, sa stii ca acolo poate fi un cuib cu pana la 50 de oua de broasca testoasa, fiecare de marimea unei mingi de ping pong.

Sursa informatii plaje Santa Lucia: http://calabashcove.com/the-best-beaches-in-saint-lucia/


Pentru o experienta memorabila, poti strabate plaja Cas en Bas Beach calare pe un cal.

Daca ai planuri de calatorie in Marea Caraibelor , iti recomandam un sejur de 7 nopti Santa Lucia.