China


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA MAI:



MARELE ZID CHINEZESC

Primavara tarziu (aprilie-mai) este perioada optima sa vizitezi China, cand florile sunt peste tot, iar temperaturile sunt in crestere, inainte sa devina prea mari. Temperatura medie este de 20°C, cu exceptia partii de nord-vest si nord-est, unde, evident, vremea este mai rece. In timp ce in nordul Chinei (Beijing, Xi'an) vremea este uscata, in partea de sud ploile de vara au inceput deja, dar nu la nivelul lor maxim.

De ce sa calatoresti in China in luna mai

In luna mai vremea este placuta, cu mult soare si temperaturi ridicate (dar nu caniculare). Vremea este buna in cea mai mare parte a Chinei. Lunile de primavara aduc zile insorite, calde si fara ploi, inainte sa se instaleze temperaturile toride si ploile specifice verii. Impreuna cu lunile septembrie si octombrie, luna mai este cea mai buna perioada sa calatoresti si sa vizitezi China.
Nu este prea aglomerat. Aprilie si mai sunt inceputul sezonului turistic de varf in China. In perioada iunie-august este varf de sezon in China. Dar primavara vei putea vizita atractiile turistice din China intr-o atmosfera relaxata si linistita, cu exceptia Zilei Muncii, in 1 mai, cand este sarbatoare in toata China timp de o saptamana (1-7 mai). In aceasta perioada hotelurile, mijloacele de transport si zonele turistice sunt pline de turisti chinezi, iar preturile cresc considerabil.
Costurile unei calatorii in China in luna mai sunt moderate, mai mici decat in high season (iunie-octombrie), dar totusi putin mai mari decat in low season (noiembrie-martie).
Festivalurile etnice in Guizhou (sudul Chinei) sunt concentrate in lunile aprilie si mai. Daca te intereseaza in mod special cultura minoritatilor etnice Miao si Dong, aceste doua luni sunt cele mai bune sa vizitezi China.


 
Cele mai interesante locuri din China pe care sa le vizitezi in luna mai

 

Luna mai este inceputul verii in China, cand nu este nici prea cald, nici prea frig, deci este vremea ideala sa vizitezi China.

● Marele Zid Chinezesc - una dintre minunile antice ale lumii

Temperatura in Beijing in luna mai este cuprinsa intre 14°C si 26°C, Marele Zid Chinezesc aflandu-se la aproximativ doua ore cu masina de Beijing. Poti ajunge aici cu un autocar turistic sau cu trenul din centrul orasului, ambele te vor lasa chiar la baza maretei constructii. Se spune ca Marele Zid Chinezesc este punctul culminant al intelepciunii muncitorilor chinezi din Antichitate, fiind construit de mii de oameni. Vizitand cele mai populare parti ale Marelui Zid, printre care Badaling si Mutianyu, vei vedea nenumarate platforme cu pereti ai orasului si turnuri. Mai este o buna perioada sa vizitezi Marele Zid Chinezesc pentru ca nu este foarte cald, astfel ca urcarea iti va parea mai usoara.
Circuite in China recomandate care includ vizita la Great Wall : China - Triunghiul de Aur

● Tibet - templele din Lhasa si manastirea Baiju din Gyantse

Cea mai potrivita perioada sa vizitezi Tibet este din mai pana in octombrie, in celelalte luni vremea fiind extrem de rece. Cand vizitezi Tibetul, trebuie sa te astepti la rau de altitudine, care poate fi evitat daca te opresti doar in Lhasa si nu urci spre alte obiective turistice ale Tibetului. Cei mai multi turisti care au rau de inaltime se opresc in Lhasa, care se afla la o altitudine modica, de 3700 metri. 4 nopti de cazare in Lhasa sunt suficiente pentru a vedea atractiile turistice dimprejur.In luna mai, Lhasa are o vreme destul de frumoasa, calda si senina, cu ploi putine si scurte. Florile infloresc peste tot, iar copacii infrunzesc.   

Bine de stiut: Tibetul este o regiune destul de sensibila din punct de vedere politic, de aceea uneori poate sa nu primeasca vizitatori straini. De aceea rezerva-ti circuitul in Tibet atata timp cat aceasta regiune este deschisa turistilor, altfel vei avea de asteptat o buna perioda de timp pana la urmatoarea eliberare a frontierelor Tibetului.
Turistii sunt sfatuiti sa-si rezerve circuitul printr-o agentie de turism care sa le faciliteze si obtinerea vizei de intrare in Tibet. Desi poti sa-ti rezervi cazarea si biletele de tren sau avion pe cont propriu, trebuie sa stii ca tururile in Tibet se pot face doar insotit de reprezentantul unei agentii de turism autorizata.
Circuite recomandate care includ in itinerariu Tibet: China - Spirits of Tibet

● Croaziera pe Raul Yangtze

Primavara si toamna - adica in lunile aprilie, mai, septembrie si octombrie - sunt cele mai bune anotimpuri ca sa faci o croaziera pe Raul Yangtze, pentru ca vremea este racoroasa si confortabila (fara insecte deranjante si umiditate). Aceste patru luni sunt de fapt lunile sezonului de varf ale sezonului turistic de aici. Iarna se organizeaza de asemenea croaziere, adesea la preturi mult mai mici, insa este mai frig.
Circuite recomandate care includ in itinerariu croaziera pe Raul Yangtze: China - Croaziera pe Yangtze

● Xian - Armata de Teracota

Provincia Xi'an, cunoscuta si sub numele de Chang'an inainte de Dinastia Ming (1368–1644) este situata in partea central nordica a Chinei, la 1 ora si jumatate cu avionul de Beijing si la 2 ore si jumatate de Hong Kong. Din Beijing in Xi'an poti ajunge si cu trenul, calatoria dureaza mai multe ore si se face de obicei noaptea, astfel ca a doua zi dimineata sa fii in Xi'an. Orasul este una dintre cele patru marete capitale ale Chinei antice, oferind vizitatorilor numeroase situri istorice si o bogata mostenire culturala. Xian este celebru pentru numeroase atractii turistice, dar in special pentru Armata de Teracota compusa din sculpturi ce intruchipeaza aproximativ 8000 de soldati. Xi'an are o clima temperat-continentala musonica, cu patru anotimpuri distincte. Vara (iunie-august) este foarte cald si ploua mult, in timp ce iarna este frig si nu sunt precipitatii. Sezonul ploios tine din iulie pana in septembrie. Primavara si toamna sunt cele mai bune anotimpuri pentru a vizita Xi'an. Primavara, din martie pana in mai, soarele emana o caldura placuta si se simte o usoara paloare de vant, vremea fiind perfecta pentru excursii si activitati in aer liber.
Circuite recomandate care includ in itinerariu Xian:
China - Triunghiul de Aur
Circuit Descopera India si China
China - Croaziera pe Yangtze
China si Japonia 2016



● Shanghai - Viziteaza Longhua,  cel mai mare complex de temple al orasului

Acesta este un obiectiv turistic major in Shanghai, iar pagoda este singura care a existat inainte de epoca moderna. Viziteaza cele cinci cladiri emblematice de aici: Sala Maitreya (Mile Dian), Sala Imparatul Cerului (Tianwang Dian), Sala Mare a Maretei Intelepciuni (Daxiong Baodian), Sala Celor Trei Intelepti (Sansheng Dian) si Sala Calugarilor (Fang Zhang Shi). Tot aici vei gasi un restaurant vegetarian, targul templului, o camera laterala cu 500 de statui de aur, Clopotul si Turnul, precum si Pagoda Longhua.   

Shanghai are un climat subtropical cu 4 anotimpuri distincte. Iernile sunt reci, cu temperaturi ce coaboara uneori sub 0 grade. Vara este foarte cald, iar umiditatea ridicata. Din iunie pana in septembrie este sezonul ploios, iar din august pana la inceputul lunii septembrie se pot intalni furtuni puternice, insa arareori acestea provoaca pagube. Daca drumurile te vor duce prin Shanghai in aceasta perioada a sezonului ploios, sa fii macar pregatit cu umbrela si pelerina de ploaie.

Shanghai nu are temperaturi extreme, cea mai calduroasa luna este iulie, cu o medie de 32°C, iar cea mai rece luna este ianuarie, cu o medie de 1°C. Pentru a evita caldura verii si frigul iernii, cele mai bune perioade sa vizitezi Shanghai sunt primavara (martie-mai) si toamna (septembrie-noiembrie). Temperatura medie primavara este de 15°C, dar fii pregatit cu haine mai subtiri pentru ca se poate intampla ca temperaturile sa creasca brusc.
Circuite in China recomandate care includ oprire in Shanghai :
China - Triunghiul de Aur
Circuit Mari Metropole Asiatice

Circuit Descopera India si China
China - Croaziera pe Yangtze
Circuit China si Japonia 2016