Angkor

UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA FEBRUARIE:


CAMBODGIA


Vechea capitala de la Angkor ascunsa in jungla cuprinde un vast complex de temple devenite celebre in intreaga lume. In luna februarie este vremea perfecta pentru a vizita templele din Angkor, deoarece este sezon uscat si cer senin. Daca ai aterizarea in Siem Reap, mai ai de parcurs circa 6 kilometri pana in Angkor, iar daca aterizezi in capitala Phnom Penh, poti ajunge in Siem Reap cu un zbor intern. Vechea civilizatie khmera a ramas vie prin intermediul uneia dintre cele mai monumentale creatii construite vreodata: Ansamblul architectural religios de la Angkor declarat monument UNESCO.
Poti vizita ruinele templului Ta Prohm invadate de vegetatia junglei, care contrasteaza izbitor cu maretia Angkor Watt-ului – acest obiectiv fiind recunoscut cu usurinta dupa uriasele radacini ale copacilor care cresc prin vechea constructie.


Vremea buna din februarie mai tine pana in martie, dupa care incepe canicula si umiditatea din sezonul ploios. Rezerva-ti cateva zile pentru a vizita templele din Angkor, iar restul vacantei o poti petrece intr-un circuit al altor tari din zona Asiei, cum ar fi Vietnam, Laos sau Thailanda. Pentru oferta de circuite, consulta un site de specialitate unde poti cere de asemenea un program personalizat in functie de cat vrei sa stai, cand vrei sa pleci si ce tari doresti sa vizitezi.