Martinica


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA APRILIE:


MARTINICA

In luna aprilie temperaturile in Martinica sunt sub 30 de grade, iar pericolul unor furtuni tropicale este minim. Mai mult decat atat, multimile de studenti care si-au petrecut vacanta de primavara pe plajele din Martinica s-au mai rarit. Din luna iunie incepe sezonul de vara, cu temperaturi ce depasesc 30 de grade si care invita turistii sa se scalde in apele calde ale Caraibelor. Teoretic, pana in noimebrie este sezon ploios, cu risc mare de producere a uraganelor sau furtunilor tropicale, insa rareori au avut loc astfel de fenomene.
 
Daca vei calatori in Martinica, vei avea sansa de a descoperi cultura din zona Caraibelor si cea din Franta, in acelasi timp, insula fiind plina de vestigii culturale, istorice si avand un renume international pentru gastronomia specifica acestui loc. Fiind o insula din Marea Caraibelor, turistii vin si pentru a se relaxa la plaja, insa unul dintre lucrurile care diferentiaza Martinica de alte insule din Caraibe este ca te poti bucura de liniste in natura, optand pentru o multime de activitati in aer liber. Temerarii care se incumeta sa o descopere si iubitorii de natura vor avea placerea in Martinica sa strabata terenuri abrupte, cu roci de natura vulcanica, acoperite cu un covor de padure tropicala luxurianta, unde misuna o multime de specii de animale si pasari nemaintalnite, printre care frumoasele pasari colibri.

Cand sa mergi in Martinica in functie de vreme

Daca ne luam dupa vreme, cea mai buna perioada sa calatoresti in Martinica este luna aprilie. Luna noiembrie incheie sezonul uraganelor sau ploios. Asa ca incepand din decembrie pana in aprilie, vremea placuta si numarul mare de festivitati  sunt doar doua motive care ne fac sa spunem ca aceasta este perioada ideala sa vizitezi Martinica.   

Cand sa mergi in Martinica in functie de festivaluri

Vaval - Carnavalul din Martinica, unul dintre cele mai colorate si interesante carnavaluri din Caraibe si cel mai popular eveniment de pe insula Martinica. Acesta tine patru zile si cuprinde o multime de festivaluri de muzica locala, mascarade si o parada care ofera vizitatorilor gustul interesant al culturii insulei. Fiecare zi a festivalului are o anumita tematica a costumelor care se prezinta in cadrul paradei. Carnavalul din Martinica are loc in fiecare an la inceputul lunii februarie. In anul 2011, National Geographic a desemnat carnavalul din Martinica ca fiind in Top 10 cele mai spectaculoase carnavaluri.

International Half Marathon –  Cursa de maraton atrage vizitatori din toate colturile lumii pentru a alerga prin paradisul numit Martinica. Maratonul are probe destinate atat tinerilor, cat si seniorilor si are loc la sfarsitul lunii noiembrie.

Martinica este de asemenea faimoasa pentru evenimente si festivitati legate de canotaj, cele mai mari activitati de acest gen fiind:
Saptamana nautica - are loc in a doua jumatate a lunii februarie
Yole Boat Race - competitie de canotaj ce are loc 5 zile in luna august
Aqua Festival - spectacole de navigatie si parade organizate in aprilie

 Ofertele de vacanta  iti propun sa petreci 7 zile la plaja in Martinica, intr-un hotel situat pe tarmurile imaculate ale marii Caraibelor sau sa strabati insula Martinica alaturi de alte insule invecinate, cum ar fi Guadalupe si Dominica, alegand circuitul "Guadeloupe, Dominica, Martinica: vulcani si mare", care include 14 zile de periplu  pe apele Marii Caraibelor.