Florida


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA APRILIE:


ORLANDO

Luna aprilie este una dintre cele mai bune luni pentru a vizita Florida, pentru ca temperaturile sunt placute, media din timpul zilei fiind de 29°C. Orlando se afla in centrul Floridei, la aproximativ 50 km de plajele de pe coasta, atractia turistica principala de aici fiind parcul de distractii Disney World, regatul magic creat de Walt Disney care atrage peste 20 de milioane de vizitatori in fiecare an. Intalnirea cu Mickey Mouse este o bucurie pentru orice copil, de aceea o vacanta in Orlando se inscrie in primul rand in categoria vacante cu familia sau distractie de familie. Parcul de distractii Disney World din Florida cuprinde parcul Walt Disney World, unde poti intalni toate personajele de poveste cu care poti sa-ti faci poze sau pe care le poti admira in paradele spectaculoase, dar si Universal Studios, unde vei vedea cum se fac filmele si SeaWorld, un parc acvatic unde vei avea ocazia sa vezi spectacole cu delfini.

Pe coasta de est a Floridei, la 1 ora de condus din Orlando, vei gasi Kennedy Space Center, sediul programelor spatiale NASA care are si un centru deschis vizitatorilor, unde vei putea vedea expozitii despre istoria explorarii spatiului, punctele de lansare ale rachetelor impreuna cu rachete originale si o camera speciala, Firing Room Theatre, unde este simulata lansarea rachetelor.


Soarele cald al Floridei, plajele cu nisip alb imaculat, apele turcoaz si palmierii celebri pe care-i poti admira in Miami sunt tot atatea motive sa alegi o vacanta in Florida pentru a te relaxa si a-ti incarca bateriile.  Plajele nisipoase din estul Floridei se intind pe kilometri intregi, iar aici vantul e mai puternic, perfect pentru surfing. In nord, poti vizita plajele din orasul Daytona Beach (da, se numeste chiar asa!), acesta fiind renumit pentru plajele sale preferate in special de motociclistii care organizeaza competitii sportive. In partea de sud te vei putea relaxa pe plajele din Cocoa Beach, preferate mai ales de familiile cu copii.

Alege relaxarea plajelor din Miami si bucura-te de apele azurii ale oceanului, nisipul alb si atmosfera cosmopolita  de pe celebra plaja South Beach. Iti vei da imediat seama de ce Miami este considerata o locatie speciala de vacanta. Fie zi sau noapte, plaja South Beach reprezinta atractia principala a turistiilor. In ce priveste unitatile de cazare, hotelurile de lux sunt situate aproape de plaja si ofera o viata de noapte variata, punand la dispozitia oaspetilor restaurante elegante, cazinouri, magazine de brand-uri si bineinteles, servicii ireprosabile. Hotelurile din clasa medie sunt un pic mai departe de plaja

Amplasate la o mica distanta de plaja, dar totusi nu foarte departe, hotelurile de clasa medie ofera o alternativa mai accesibila ca pret in comparatie cu cele din categoria de lux si tarife adaptate oricaror bugete, in functie de perioada calatoriei. Daca vei calatori in timpul verii, cu siguranta vei gasi peste tot tarife mai mari la cazare, pentru ca atunci este si vacanta copiilor in Florida, iar hotelurile isi cresc mult tarifele. Asa ca mai bine mergi in Florida primavara, din martie pana in mai sau toamna devreme, inainte de perioada sarbatorilor de iarna.


In aprilie are loc in Florida Festivalul de Film, iar la sfarsitul lunii, Festivalul de Muzica din Florida (Florida Music Festival & Conference).  

Vara, adica din mai pana la sfarsitul lunii august, este destul de cald in Florida, iar umiditatea este ridicata. In plus, ia in considerare si faptul ca vara este vacanta copiilor, prin urmare plajele si parcurile de distractii vor fi mai aglomerate ca de obicei.

Desi ne-am obiosnuit cu imaginea stereotip a Floridei descriind cer senin cu soare si norisori albi la orizont, adevarul este ca statul are anotimpuri ploioase la fel ca orice alta tara situata in aproape de emisfera sudica. Septembrie este de obicei considerata a fi cea mai ploioasa luna in Florida Keys si Florida de Sud, in timp ce Orlando are cel mai ridicat nivel de precipitatii in luna iunie. Partea buna este ca ploile in Florida oricat de torentiale ar fi, nu dureaza mai mult de ora, dupa care iese soarele dintre nori. In luna aprilie se inregistreaza de regula cele mai putine preciptatii.

Oferte Vacanta Florida 2016