Japonia


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA APRILIE:


JAPONIA

Primavara este anotimpul ideal sa vizitezi Japonia, in aprilie vremea fiind insorita si cu temperaturi blande, cu media de 17°C. Kyoto reprezinta imaginea traditionala a Japoniei, orasul trezindu-se la viata primavara, o data cu anotimpul florilor de cires, cand totul este invaluit parca intr-o atmosfera de sarbatoare.

Alege un circuit care sa-ti dezvaluie marile orase ale Japoniei si o istorie lor de mii de ani.Tokyo, Kyoto, Osaka si Nara. Pentru a vizita templele si altarele sacre din Kyoto sunt suficiente 7 zile, dar si pentru a te aventura pe muntele Fuji si a te bucura de frumusetea naturii.


Festivalul Ciresilor in Floare este clar unul din evenimentele care face aceasta tara celebra la nivel mondial, anual venind aici mii de turisti sa vada si sa simta parfumul delicatelor flori. Un circuit de 9 nopti / 10 zile in Japonia este varianta ideala daa vrei sa petreci mai mult timp in Japonia, cu conditia sa includa neaparat vizitarea celebrului Parc Shinjuku Gyoen Park, cunoscut pentru ciresii sai in floare. In ciuda ploilor frecvente, dar de scurta durata, primavara este una dintre cele mai placute perioade pentru a vizita Japonia. Dupa lunile de primavara, incepe un sezon ploios (Tsuyu) inca din luna iunie, care deschide calea unei veri toride, cu temperaturi tropicale. Celor care nu suporta umiditatea verii tropicale japoneze, li se recomanda sa se indrepte spre zonele de nord ale tarii, unde vor beneficia de racoarea dealurilor mai inalte.

Rafale de ploaie si uneori taifunuri anunta sezonul de toamna, care incepe cu luna septembrie, continua in octombrie si se incheie spre finalul lunii noiembrie. Sezonul de toamna reprezinta al doilea anotimp in care este ideal sa vizitezi Japonia, datorita frunzelor copacilor care explodeaza in nuante spectaculoase de rosu si portocaliu, indeosebi frunzele copacilor de artar. Culorile toamnei in Japonia sunt stralucitoare si ofera un spectacol de neegalat pe care-l vei putea admira mai ales in gradinilor Okochi Sanso, situate in vestul orasului Kyoto, in cadrul circuitului de 9 nopti "Japonia - Culorile toamnei".


Daca ti-ai planificat o calatorie in Japonia, alege cea mai buna perioada de a vizita aceasta tara si in functie de sarbatorile nationale din Japonia, asta daca vrei sa eviti aglomeratia prea mare. Astfel, in timpul zilelor din jurul Anului Nou, in timpul saptamanii "Golden Week" (din 29 aprilie pana in 5 mai) si de sarbatoarea Obon la mijlocul lunii august, japonezii isi fac si ei vacanta si viziteaza templele, de aceea daca vrei sa vizitezi Japonia in aceste momente ale anului, fa-ti rezervare din timp, pentru a fi sigur ca gasesti camere si locuri la avion.

Ca recomandare finala, combina un circuit in Japonia cu un circuit in China si bucura-te de o vacanta exceptionala in aceste doua tari asiatice, alegand o varianta de program care include 14 nopti, Circuit China si Japonia