Malaezia


UNDE SA MERGEM IN VACANTA IN LUNA APRILIE:


BORNEO - MALAEZIA

Luna aprilie este printre cele mai bune luni ca sa vizitezi nordul insulei Borneo, vremea fiind excelenta, cu conditii de soare pe parcursul intregii zile si temperaturi ce oscileaza intre 26 si 29°C. Aprilie este o luna de tranzitie intre musoni, fiind perfecta pentru a vizita Sarawak datorita vremii uscate si insorite. La fel este vremea si in Sabah, de aceea ia-ti cu incredere concediu in aceasta luna daca vrei sa vizitezi orice parte a insulei Borneo. Conditiile de plimbare prin jungla si cele de trekking sunt optime, dar este bine totusi sa fii pregatit cu imbracaminte adecvata daca o ploaie tropicala se va isca din senin, cum se intampla in orice zona tropicala de pe planeta.

In Sabah, luna aprilie aduce adieri de vant care domolesc caldura si zile cu soare. De fapt, coasta de nord-est a statului malaezian Sabah are cele mai putine precipitatii din an, ceea ce inseamna ca plajele sunt ideale pentru relaxare.

Cele mai ploioase luni din an in partea de nord a insulei Borneo sunt incepand cu noiembrie pana in februarie cand actioneaza musonul de nord-est, aducand vanturi puternice si precipitatii abundente.

Asadar, cea mai buna perioada sa vizitezi Borneo este:
-din aprilie pana in noiembrie, cand este sezon uscat si risc minim de ploaie. Acesta este oficial sezonul de varf si momentul ideal pentru a vedea urangutanii in mediul lor natural.
-din aprilie pana in decembrie, cand este sezonul ideal pentru diving. Lunile iulie si august ofera conditii maxime de vizibilitate sub apa, uneori pana la incredibila adancime de 40 de metri! In martie si mai este perioada optima pentru a vedea rechinul-balena, cel mai mare dintre speciile de rechini.
-din iunie pana in septembrie sunt cele mai mari sanse sa te intalnesti cu broastele testoase pe Insula Lankayan.

Alege din oferta de circuite in Malaezia un program care sa includa si Borneo sau rezerva un circuit in Borneo, pentru care ai cateva sugestii mai jos.

Circuit "Cele trei fete ale insulei Borneo" - un program de 7 nopti/8 zile in care vei descoperi ei minunatiile insulei si vei petrece o noapte pe malul raului Lemanak alaturi de localnicii din Borneo.

Circuit "Descopera Borneo - Taramul vanatorilor de capete" - un circuit de 8 nopti/9 zile care te duce la rezervatia naturala de urangutani din Kuching, prin Parcul National Bako unde vei vedea cum arata vegetatia junglei, iar spre final vei avea intalnire cu localnicii din Borneo care-ti vor fi si gazda pentru o noapte, oferindu-ti ca adapost casele lor tipice numite "longhouse", din cauza ca arata ca niste vagoane lungi.
 

 

Unde gasim vreme buna pentru plaja?

 

 KOTA KINABALU

      
Piata de peste, Kota Kinabalu

       Tarmurile din Kota Kinabalu sunt ideale pentru a obtine cel mai frumos bronz in luna aprilie. Orasul este unul dintre cele mai dezvoltate turistic si capitala statului malaezian Sabah. Este situat pe coasta de nord-vest a insulei Borneo si are iesire la apele Marii Chinei de Sud. Poti sa vizitezi si Parcul National Kinabalu situat la 90 km distanta de oras, unul dintre primele parcuri nationale din Malaezia, cu peste 4500 de specii de plante si animale.

Oferte de vacanta Kota Kinabalu