Zazen Boutique Resort & Spa - comoara din nordul insulei Samui



            Am avut ocazia sa merg la Zazen Boutique Resort & Spa in cadrul unui infotrip organizat in Thailanda de catre Dertour Romania, program ce cuprindea trei nopti in capitala Bangkok si alte cateva nopti in insula Koh Samui. Auzisem ca este o insula frumoasa, mult mai frumoasa decat Phuket (mult mai populara!) si intr-adevar asa a fost. Ce mi-a placut si m-a surprins in aceleasi timp a fost diversitatea plajelor din Koh Samui, unele cu nisip alb si fin ca pudra, altele cu nisip auriu, unele inguste, retrase in golfulete, altele late si intinse cat vezi cu ochii. Insa plaja care mi-a mers la suflet a fost Bophut Beach, din partea de nord a insulei, exact locul in care se afla situat Zazen Boutique Resort & Spa. Trebuie sa spun ca de cum am pasit in gradinile hotelului, am simtit atmosfera Zen, de parca ma aflam intr-un spatiu imposibil de definit ce avea pe alocuri elemente de design Thai, ornamente si statuete balineze si mai avea pe ici-colo si decoruri marocane. Intr-un cuvant, un hotel oriental cu totul.





              Camerele hotelului sunt 26 in total, ceea ce face ca Zazen Boutique sa fie mai tot timpul plin, asa ca daca vrei cazare la acest hotel, este recomandat sa-ti faci rezervarea din timp. Ai optiunea sa-ti iei o camera in gradina din categoria standard, Garden Deluxe sau o vila in gradina, Garden Villa. Oricare ar fi optiunea ta, te vei bucura de relaxare si frumusetea decorurilor, spatiile fiind amenajate placut, intr-un stil ce imbina vechiul cu noul, lemnul cu sticla transparenta, tablourile cu iz medieval si papusile ce par niste antichitati cu mobilier modern in stil minimalist. Desigur ca daca vrei ca briza marii sa-ti ajunga prin geamurile larg deschise pana in camera, poti sa alegi un Bungalow Deluxe Beachfront (5 la numar), o locuinta de vacanta privata, luxoasa, in dulcele gust tropical… De pe veranda poti sa asculti sunetul valurilor marii, sa simti adierea aerului sarat si caldura tropicala care se aduna in valuri fierbinti ce te impresoara din cand in cand, repetandu-ti parca un singur indemn, de a salta in apa. Un vis usor de implinit, pentru ca marea se afla la un pas.





            Ce este cu adevarat special la Zazen Boutique Resort & Spa este faptul ca toate cele trei tipuri de camera, Beachfront Deluxe, Garden Villa si Garden Deluxe au fiecare cate un lounge privat decorat in stil marocan, unde oaspetii se pot relaxa. Arata fabulous acest lounge si parca te transpune in alta epoca, in care indiferent de statut, varsta, tara, te simti stapan in lumea ta, pentru ca ai sansa de a te regasi pe tine insuti in aceasta zona de confort si dolce farniente.




          Sa nu mai spun ca baia are un concept de-a dreptul revolutionar, fiind amenajata in spatiu deschis, inconjurata de vegetatie tropicala care isi arata verdele crud printre peretii cabinei de dus. Frumos acest concept ce vorbeste deschis despre ideea de baza a arhitecturii hotelului: aceea de a apropia omul de natura si de a-l pune acolo unde-i este locul, macar o data pe an, cand acesta, biet captiv intre betoane si asfalt un an intreg, reuseste sa evadeze si sa simta viata din jurul sau. Baile in stil balinez au podea din parchet de lemn, oglinzi generoase si lumini discrete care sa contribuie la atmosfera de relaxare.




“Masajul este cea mai veche tehnica folosita pentru ameliorarea durerii”, spune Soi, managerul salonului de Spa al hotelului Zazen Boutique Resort & Spa


             Relaxarea este de fapt cuvantul de baza la Zazen Boutique Resort & Spa. In Budismul Zen, Zazen inseamna meditatie stand jos si este o disciplina meditativa care are la baza o semnificatie religioasa. Semnificatia exacta si metoda Zazen variaza de la o scoala la alta, dar in general aceasta este privita ca un mijloc de introspectie in natura existentei. Scoala Soto din Japonia de exemplu aplica filozofia Zazen punand in centru o abordare in care mintea nu se raporteaza la niciun obiect sau realitate, stare cunoscuta sub numele de shikantaza. Salonul Spa al hotelului Zazen are 13 tipuri de masaj, cel mai scurt fiind de o ora. Sedintele se desfasoara in gradina, unde este amplasat salonul sau in spatiu inchis, dupa cum alege clientul. Ce m-a uimit a fost modul cum se ajunge la sala unde te schimbi de haine, traversand discret o poteca ferita de razele soarelui si priviri, ce serpuieste prin desisul vegetatiei tropicale din gradina.




          Masajul Abhyanga este unul dintre tipurile de masaj pe care le gasesti la Spa si se bazeaza pe uleiuri aromatice si tehnici Ayurveda. Inca la mare cautare si considerat o arta in majoritatea regiunilor din India si in special in Kerala, Abhyanga este folosit pentru a manipula si corecta tulburarile “Dosha”, pentru a vindeca leziuni ortopedice, pentru a calma tesuturi inflamate si a determina regenerarea acestora, precum si buna functionare interna a intregului corp. Amestecul de uleiuri aromatice este special creat pentru a aduce echilibru si armonie, fiind intins pe intregul corp prin prin alternanta de miscari usoare si ferme.

          Dar mai bine te las sa admiri hotelul asa cum am reusit sa-l ilustrez in fotografiile de mai jos!
          Sper sa te inspire si pe tine! Eu m-as intoarce acolo fara sa stau pe ganduri!



























Oferta de pachete turistice la Zazen Boutique Resort&Spa Koh Samui o poti accesa aici.