Violeta Si Cristian - Croaziera Mai 2019

Buna ziua Adina!
 
Inca o vacanta reusita cu agentia Aerocenter! 
Miami - Croaziera (MSC Seaside - 27 aprilie) - Miami - Croaziera (MSC Armonia - 6 mai) - Miami - Acasa

De la inceput trebuie sa subliniez ca nu suntem adeptii concediilor all inclusive dar ce este o croaziera? Un concediu all inclusive dar nu prea. O croaziera include atat rasfat dar si vizitarea  unor locatii (cei drept timp putin).
Daca pentru Europa nu as opta pentru o croaziera, pentru vizitarea insulelor din Marea Caraibelor a fost o optiune foarte buna.

S-o luam cu inceputul:
Am ajuns seara in Miami (iubesc Miami) si dupa refacerea fortelor, a doua zi am luat putin din aerul acestui oras minunat. A treia zi, ne-am imbarcat pe vasul MSC SEASIDE (cinci stele minus dupa unii, patru stele plus dupa altii). Nu era prima croaziera, si eram obisnuiti cu procedurile, asa ca in jurul  pranzului  eram deja pe vas, rasfatandu-ne ochii si si nu numai.

Prima destinatie: San Juan din Puerto Rico (frumos, interesant dar mult prea putin timp)

Au urmat celelalte:
- St. Thomas cu capitala Charlotte Amalie Charlotte Amalie, Virgin Islands U.s. (insula superba)
St. Martin, Philipsburg, Netherlands Antilles (jumatate franceza, jumatate olandeza – in zona franceza vorbesti la telefon ca esti  in SEE)- Bogatie, Saracie  in Nassau, Bahamas dar nu ne-am simtit in nesiguranta
Ne-am intors in Miami, si pentru ca acum doi ani (imediat dupa Irma) am vizitat Miami cu temeinicie (Cartiere selecte, Everglades, plimbari cu vase mai mici pe canalele practicabile printre vilele de milioane de dolari ale vedetelor, excursie la Key West, Cape Canaveral  etc) am vizitat Las  Olas (un cartier unde fiecare casa (de milioane) are in fata casei piscina si acces pentru iahtul care poate fi mai scump decat casa.
De asemenea a fost o incantare sa vizitam Coral Gables cu incantatoarele case ale spaniolilor si splendidul hotel (muzeu) Biltmore.

Dupa doua nopti petrecute in Miami Downtown, iata-ne din nou pe un vas mai mic, Armonia MSC catre alte locatii din Marea Caraibelor:
Isla Roatan de Honduras (paduri tropicale, papagali, maimute, plaje ....)
Costa Maya (pe coasta frumoasei  peninsule Yucatan din Mexic)
Cozumel
 (insula ce apartine Mexicului). Aici ne-am rasfatat  cu delfinii
Si nu in ultimul rand Havana (Habana de Cuba) - doua zile aproape pline.Doar despre Havana as vrea sa scriu cateva idei: un oras care ar fi putut sa fie superb dar comunismul a facut rani grele pe fatadele cladirilor(altadata vile, hoteluri, cladiri administrative etc) si pe fetele oamenilor.
Nostalgicii ar trebui sa vada cateva poze si sa se teleporteze cateva zile in Cuba unde sa revada cozile la mancare, magazinele goale si preturile pentru turisti.
Nu ratati in Havana cabaretul Tropicana  (infiintat in 1939)
Si noi fericiti ca eram acolo!

Multe ar fi de povestit dar nu vreau sa inchid mica mea poveste fara sa subliniez ca tot concediul a avut un raport pret /calitate  foarte foarte bun.
De zece ani mergem cu Aerocenter si vom continua sa-i cautam.

Multumim Liviu Salajan pentru rabdarea pe care ai avut-o cu noi in gasirea celor mai optime "diagrame" de vacanta.
 
RECOMAND AEROCENTER
 
Violeta si Cristian