Cuba: o perspectiva inedita

Cuba a devenit in ultimii ani visul celor ce vor sa descopere farmecul vietii simple si parfumul trecutului impregnat in arhitectura vechilor oraselor coloniale. Sunt unii pentru care aceasta insula inseamna doar comunism. Insa cei mai multi calatori pe taramurile insulitei din marea Caraibelor stiu inainte sa paseasca in Cuba ce vor gasi si ard de nerabdare sa ajunga aici.

Materialul a fost filmat de Aron Xantus, dr. in  arte vizuale-cinematografie, CEO Xantus Film, director de imagine al acestui film, si de Gabor Xantus, cineast-documentarist, regizor si operator de imagine, profesor universitar la Facultatea de Teatru si Televiziune a Universitatii “Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca, membru al IDA si al APTR - Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania.
 Cu o experienta de peste 40 de ani in productia filmelor documentare si in televiziune, filmografia sa  cuprinde peste 120 de filme de autor.
 
Cei doi cineasti clujeni au facut o calatorie de documentare in Cuba, pentru a descoperi aceasta insula din alta perspectiva, cea a regizorului pasionat de locuri noi pe care sa le surprinda intr-o noua lumina, asa cum nu au fost surprinse de nimeni altcineva inainte.

Le pentru amabilitatea de a ne oferi acest film special creat pentru Aerocenter!