Ce hotel sa alegi pentru vacanta in Chania - Creta? Cateva recomandari

In articolul precedent, vorbeam despre locurile minunate pe care le poti explora vizitand Creta. Astazi, vom vorbi despre hotelurile de pe insula.


       In Creta gasesti hoteluri pentru toate gusturile si buzunarele. Eu as recomanda in primul rand hotelurile care ofera mic dejun sau demipensiune, exista o multime de posibilitati de a lua masa ieftin in afara hotelului, incercand bucataria locala. La taverne, un pranz sau o cina pentru 2 persoane, cu un pahar de vin inclus, e in jur de 15 – 25 de euro.

      Hotelurile din Chania: cazare basic sau resort de lux

     Un hotel care mi s-a parut perfect pentru explorarea zonei este Forum Suites. Situat in Chrisi Akti, chiar langa Chania, hotelul e cotat oficial cu 2 stele, asta insa doar pentru ca proprietara nu vrea sa se deranjeze cu munca birocratica de a obtine o stea sau chiar 2 in plus. Discret, cochet, ingrijit,hotelul are acces la o plaja cu nisip si pietricele si este aproape de oras, taverne si magazine.
 


      Forum Suites, un complex din categoria basic, pentru cei care nu pun atat de mare pret pe lux.

          Daca totusi preferati zonele mai retrase, puteti opta pentru Azur Beach Villas 4*. Situat in Nopigi, in apropiere de Kissamos, complexul are peste 50 de vile, cu unul, doua sau trei dormitoare decorate elegant, unele vile avand piscina proprie. E un loc foarte linistit, iar proprietarul spune ca niciodata nu-ti poti da seama daca vilele sunt goale sau ocupate in totalitate.





Vilele Azur Beach Villas sunt ideale pentru o vacanta de relaxare.

         In Creta gasiti multe hoteluri de 3* sau 3* superior, care ofera camere ingrijite si mic dejun sau demipensiune, cu mancare foarte gustoasa. Ledra Maleme 3*, situat in statiunea Maleme, are o proprietara foarte simpatica, care a decorat camerele in culori diferite, folosind accente florale. Doamna gateste delicios, dupa cum au spus turistii cazati la hotel. Plaja e la 100 de metri, iar taverna de pe plaja ofera gratuit sezlonguri celor cazati la hotel.

         Eleana Apartments 3*, din zona Kalamaki, e un hotel decorat in stil traditional cretan. Desi e la 450 de metri de plaja, hotelul e potrivit pentru cei care cauta o zona rurala linistita, in care dimineata te trezeste cantatul cocosilor.

        Un alt hotel care mi-a placut este Blue Dome 3*, situat in Platanias, una dintre cele mai mari statiuni din zona Chania. Hotelul e pe plaja, si desi e la doar 150 de metri de strada principala, cu taverne si magazine, pare retras si e foarte linistit. Proprietara, o romanca stabilita de 20 de ani in Chania, are personal grija de fiecare detaliu, astfel incat in camera  gasesti pana si o trusa cu articole de cosmetica.


Plaja din apropierea hotelului Blue Dome

            In Creta poti opta si pentru un hotel mai exclusivist, optiunile fiind variate. Un hotel Adults only foarte frumos este Thalassa Beach 4*, situat in Agia Marina. Proprietara a preluat hotelul de la parinti si l-a transformat dupa placul ei, fiind un loc cu servicii foarte bune, amenajat cu bun-gust, unde adultii se pot relaxa in liniste. Hotelul are si un centru Spa care ofera o varietate de proceduri.
             Langa Thalassa Beach se afla si hotelul Amalthia Beach 4*, comparabil ca stil si servicii. Totusi, acesta nu e un hotel Adults only, desi si aici e un loc foarte potrivit pentru relaxare in liniste, hotelul dispunand de mai multe corpuri a cate un etaj si doar cateva camere, mai multe piscine si o plaja linistita, cu nisip fin. Managerul hotelului a insistat ca de fiecare data cand alege cineva hotelul, sa-i scriem un mail cu preferintele de camera sau meniu ale turistilor ca sa satisfaca toate cerintele.

             Hotelurile de 4* superior si 5* din lantul Grecotel sunt o alta optiune foarte buna pentru cei care cauta confortul oferit de hotelurile de categorie superioara. Camerele spatioase, cu dotari moderne, decorate modern, cu accente din lemn si geamuri foarte mari, sunt locul perfect pentru a te relaxa. Hotelurile avand o ferma proprie unde-si cultiva plantele si isi cresc animalele, mancarea fiind proaspata si delicioasa. Majoritatea hotelurilor din lantul Grecotel sunt albe, inconjurate de palmieri, fiecare dispune de mai multe piscine, restaurante, baruri, sezlonguri pe plaja.


Plaja hotelului Grecotel Caramel Boutique



Piscina Grecotel Caramel Boutique



Camera la Grecotel Caramel Boutique


Camera la Grecotel Caramel Boutique


             Desi Grecia nu este o destinatie careia sa-i fie specific regimul All Inclusive, asa cum e in Turcia, si aici exista optiuni de resorturi care pun la dispozitie acest pachet, perfect in primul rand pentru familiile cu copii. Un hotel All Inclusive cu facilitati excelente pentru copii este Louis Creta Princess 4*, din Maleme. Hotelul are un aquapark pentru adulti si adolescenti, dar si piscina cu tobogane pentru copii. Si hotelul Grecotel Creta Palace 4* din Rethymno are regim All Inclusive si tot ce le trebuie copiilor ca sa fie fericiti: tobogane, club al copiilor, animatori, bufet special pentru ei. Astfel de facilitati gasiti si la Solimar Aquamarine 4* sau Georgioupolis Resort 4*.


Natalia Graur - info trip in Creta - Chania, septembrie 2015. Foto: Lacul Cournas

            In Creta puteti avea parte de un concediu minunat, la un hotel care sa se potriveasca exact dorintelor dumneavoastra. Trebuie doar sa ne spuneti ce va doriti, iar noi va vom ajuta sa alegeti vacanta perfecta.