Conditii de calatorie in Turcia in contextul COVID 19

RESTRICTII DE INTRARE PE TERITORIUL NATIONAL

La intrarea in Turcia se va completa/preda un formular completat de catre turisti. Incepand cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicata masura inchiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime si a obligativitatii efectuarii celor 14 zile de carantina la intrarea in Turcia.

Astfel, cu exceptia interdictiei impuse cetatenilor turci si cetatenilor straini de a intra, respectiv de a iesi pe cale rutiera dinspre/catre Iran, toate celelalte restrictii de intrare/iesire pe cale aeriana/maritima si rutiera impuse tuturor cetatenilor turci si straini sunt anulate.

La intrarea in Turcia vor fi efectuate controale de sanatate tuturor cetatenilor turci si straini. In cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sanatatii va dispune masurile necesare.

Atentie! Institutul National de Sanatate Publica a actualizat lista tarilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotararii nr 36 din 21.07.2020 a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta, pentru care se impune izolarea la domiciliu 14 zile la intoarcerea in Romania. Republica Turcia nu se mai afla in categoria tarilor din zona galbena, cu risc epidemiologic ridicat. Lista a intrat in vigoare de la data de 27.07.2020 ora 0:00 si poate fi consultata aicihttp://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1890-lista-s....
 

RECOMANDARI PENTRU CETATENII ROMANI CARE EFECTUEAZA DEPLASARI CATRE / DINSPRE ROMANIA:
 
- Pe cale aeriana:
Republica Turcia nu se mai afla pe lista statelor din zona de risc epidemiologic (zona galbena) si pentru care se aplica masura suspendarii zborurilor.
 
MASURI PE PLAN INTERN:
- Centrele comerciale au fost redeschise incepand cu 11 mai.
- De la 1 iunie, Turcia  a permis redeschiderea restaurantelor, cafenelelor, muzeelor, plajelor, parcurilor si salilor de sport, cu respectarea normelor de distantare fizica si de igiena.
- Purtarea mastilor de protectie este obligatorie in toate spatiile publice din majoritatea provinciilor Republicii Turcia, atat in exteriorul cat si in interiorul cladirilor.
 
Conditii de intrare si regim de sedere:

Autoritatile turce au dreptul de a stabili cine poate intra/iesi in/din Turcia. Reprezentantele diplomatice/consulare ale Romaniei din Turcia nu pot interveni in favoarea dumneavoastra daca nu indepliniti conditiile de intrare/iesire.
Intrarea pe teritoriul Republicii Turcia pentru cetatenii romani este permisa cu urmatoarele documente de calatorie romanesti:
- Pasaport diplomatic;
- Pasaport diplomatic electronic;
- Pasaport de serviciu;
- Pasaport de serviciu electronic;
- Pasaport simplu;
- Pasaport simplu electronic;
- Pasaport temporar.

Pasapoartele mentionate mai sus trebuie sa aiba o valabilitate de minimum 150 zile la momentul intrarii in Turcia si sa dispuna de cel putin o fila goala.


Data ultimei actualizari: 13.08.2020