Conditii de calatorie in Tanzania in contextul COVID 19

Începând cu data de 4 mai 2021, toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, trebuie să prezinte la intrarea în Tanzania un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii în acest stat.

Începând cu luna august 2020, toți pasagerii, cetățeni străini sau rezidenți, care sosesc sau pleacă în/din Tanzania vor fi supuși unei verificări amănunțite COVID-19 si vor trebui sa completeze un formular disponibil pe pagina de internet: https://afyamsafiri.moh.go.tz/. Persoanele care sosesc în acest stat trebuie să completeze formularul cu cel puțin 24 de ore anterior intrării în Tanzania.
Cetățenii străini și rezidenții care sosesc în Tanzania sau părăsesc acest stat pot fi testați aleatoriu (prin sondaj), pe cheltuială proprie, pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, inclusiv pasagerii care sunt în tranzit spre alte destinații (test rapid, costul acestuia fiind de 25 USD).
Cetățenii străini și rezidenții care sosesc în Tanzania din India sau cei care au călătorit în India în ultimele 14 zile, vor fi supuși unui test rapid și vor intra în carantină obligatorie pentru o perioadă de 14 zile, pe cheltuială proprie. 
Cetățenii români care intenționează să călătorească în Tanzania sunt sfătuiți să solicite informații suplimentare privind condițiile de intrare/ieșire în/din această țară de la companiile aeriene.
Vă informăm că autoritățile din Tanzania nu fac excepție de la prezentarea testului negativ RT-PCR COVID-19 la intrarea în țară pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2.
 
​Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Unită Tanzania nu au nevoie de viză pentru o perioadă de 90 de zile.
Totodată, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetăţenii români trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
  • să deţină un paşaport valabil pentru o perioadă de minim şase luni de la data intrării în ţară;
  • paşaportul să conţină minim o filă liberă;
  • să prezinte dovada cazării;
  • să facă dovada deţinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de călătorie etc.) ;
  • bilet de întoarcere.
 
Sistemul medical 
Se recomandă ferm încheierea unor asigurări de călătorie, medicale și de viață, dacă doriți să călătoriți în Republica Unită Tanzania.
Vă recomandăm insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva FB) precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A&B, difteriei şi poliomielitei.
Toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea Africii de Est) sunt solicitaţi să prezinte carnetul galben de vaccinări împotriva Febrei Galbene, la intrarea în aceste ţări (Kenya, Uganda, Rwanda,Tanzania, Burundi).
Vă recomandăm să contactați companiile aeriene cu care doriți să călătoriți spre ţările CAE pentru a verifica dacă aceștia solicită Carnetul Galben la îmbarcarea în România spre ţările CAE şi invers, având în vedere că au existat cazuri de acest gen în trecut.
Malaria este destul de răspândită în Republica Unită Tanzania.  Vă recomandăm să procuraţi din timp, înainte de călătorie, un kit-medical împotriva malariei şi să utilizaţi măsuri contra ţânțarilor, cum ar fi spray-uri, plase sau aparate electrice.

Pentru mai multe informatii actualizate dupa data de 22.07.2021, va recomandam sa consultati site-ul Ministerului Afacerilor Externe - https://www.mae.ro/travel-conditions/30675#749.