Conditii de calatorie in Spania in contextul COVID 19

STARE DE URGENȚĂ: NU (stare de epidemie la nivel național)
Persoanele care intra pe teritoriul Spaniei nu sunt obligate sa intre in carantina, dar trebuie sa completeze umatoarele documente:
- un formular disponibil pe website-ul https://spth.gob.es/, se va genera un cod unic QR, care va trebui prezentat (pe suport hartie sau digital) la controlul efectuat in aeroportul de destinatie. Formularul se va completa cu max 48h inaintea plecarii.
- fisa privind domiciliul/ resedinta/ hotelul la care poate fi gasit in Spania precum si un numar de telefon.
Spania se afla pe lista tarilor care impune carantina la intoarcerea in tara pentru regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare si Tara Bascilor.


Printre masurile de prevenire impuse de Decretul 21/2020 se numara:
- FOLOSIREA OBLIGATORIE A MASTILOR DE PROTECTIE in locurile publice, transportul public si privat (daca pasagerii nu coabiteaza), daca nu se poate respecta distanta de 1,5-2 m. Nerespectarea acestei masuri se sancționeaza cu amenda.
- REALIZAREA UNUI TEST cat de repede posibil, in cazul semnalarii unei infectari.
La sosirea pe aeroport se controleaza temperatura tuturor pasagerilor. Cei care au o temperatura mai mare de 37,5º C vor fi indrumati catre o echipa medicala din aeroport care va decide daca persoana in cauza este suspecta de COVID-19 si daca este nevoie sa i se faca un test tip PCR.


Data ultimei actualizari: 21.08.2020.