Conditii de calatorie in Saint Lucia in contextul COVID 19

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
 
Începând cu data de 31 mai, se aplică un protocol de intrare simplificat pentru persoanele vaccinate complet, cu condiția să fi trecut cel puțin 2 săptămâni de la administrarea vaccinului care se efectuează într-o singură doză, respectiv de la rapel, în cazul vaccinurilor cu 2 doze și cu obligativitatea prezentării dovezii scrise a vaccinării. 
În cazul persoanelor vaccinate complet care dețin rezervări de cazare într-unul din locurile de cazare certificate, verificarea dovezii vaccinării se face în punctul vamal. Persoanele care locuiesc la cazări particulare și rezidenții trebuie să trimită dovada vaccinării prin e-mail la adresa mohquarantineteam@gmail.com, cu minim 7 zile înainte de călătorie. Detalii despre proceduri sunt disponibile pe pagina oficială https://www.stlucia.org/en/covid-19/fully-vaccinated-arrivals/.
 
Toți pasagerii trebuie să completeze, în ziua sosirii, un formular de sănătate, disponibil online aici: https://34a1ju2gva4u3yrm051vedfb-wpengine.netdna-ssl.com/wp-content/uploads/2021/06/SCREENING-QUESTIONNAIRE-PASSENGERS.pdf. O copie printată a acestuia trebuie prezentată în punctele de trecere a frontierei.
Toate persoanele care doresc să intre în țară, cu excepția celor care călătoresc între statele din regiunea Caraibilor, trebuie să prezinte un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 5 zile anterior sosirii.
Toți pasagerii trebuie să respecte protocoalele de sănătate publică ale aeroportului (inclusiv măsura scanării temperaturii).
Călătorii cu simptome specifice COVID-19 vor fi izolați și retestați. În cazul unui rezultat pozitiv, vor fi transferați la spital pentru tratament și îngrijire pe cheltuială proprie. Pasagerii asimptomatici vor fi transferați cu taxiuri autorizate la cazările certificate sau la instituțiile de stat special desemnate. Turiștii trebuie să aibă rezervări exclusiv în cazări certificate.
Carantina este obligatorie la locul de cazare sau la o instituție de stat special desemnată.
Pasagerii care provin din afara regiunii Caraibilor nu pot părăsi locul de cazare, cu excepția ieșirilor pentru excursii pe apă, organizate exclusiv prin intermediul hotelului.
 
Mai multe detalii despre procedurile aplicabile sunt disponibile aici: https://www.stlucia.org/en/covid-19/.
 
 
MĂSURI PE PLAN INTERN:
Adunările publice sunt limitate la 10 persoane.
Numărul de pasageri în autovehicule este limitat în funcție de capacitatea vehiculului.
Sunt obligatorii purtarea măștii și distanțarea fizică.
Barurile și restaurantele se închid la orele 21:00.
Deși nu sunt impuse măsuri de limitare a circulației persoanelor pe timp de noapte, se recomandă evitarea deplasărilor în afara locuinței în intervalul orar 21:00 - 4:00.

Pentru mai multe informatii actualizate dupa data de 02.08.2021, va recomandam sa consultati site-ul Ministerului Afacerilor Externe - http://www.mae.ro/node/52041