Conditii de calatorie in Mauritius in contextul COVID 19

Incepand cu 01.10.2021, Mauritius redeschide intreaga insula pentru turistii vaccinati, cu conditia de a prezenta un test PCR negativ realizat inainte cu maxim 72 de ore de a intra in Repubilca Mauritius.
Turistii nevaccinati sunt obligati sa stea in carantina timp de 14 zile si de a efectua teste PCR in zilele 7 si 14.
 
Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români pot intra pe teritoriul acestei ţări, fără viză, pentru o perioadă de 90 de zile într-un interval de 6 luni.
Cu toate acestea, vă recomandăm ca, înaintea călătoriei, să solicitaţi informaţii suplimentare asupra condiţiilor de intrare în Mauritius la ambasada acestui stat la Paris (date de contact: adresa 127 Rue de Tocqueville 75017, telefoane: local 0142273019 internaţional 0033142273019, e-mail paris@amb-maurice.fr.
 
Cetăţenii români care doresc să călătorească în Mauritius sau se află deja pe teritoriul său, sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României în Africa de Sud şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
Dacă tranzitaţi un stat afectat de febră galbenă, înainte de a ajunge în Mauritius, trebuie să fiţi în posesia unui certificat medical care să ateste faptul ca ati fost vaccinat împotriva acestei boli.
În perioada octombrie - mai, Mauritius se confruntă cu apariţia virusului Chikungunya. De asemenea, aproximativ 1% din populaţia adultă este afectată de SIDA. Homosexualitatea este ilegală.
 
 
Sistemul medical 
Unităţile spitaliceşti private sunt bine utilate, dar în cazul necesităţii unor servicii medicale complexe, cele mai apropiate spitale cu posibilităţi în domeniu se află în Africa de Sud sau în La Reunion.
Vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală de sănătate înainte de a pleca într-o călătorie. Mai multe detalii găsiţi la adresele: www.cnas.ro şi http://www.cnas.ro/casmb/page/cardul-european.html.
Vă recomandăm să vă încheiaţi, înainte de plecare, o asigurare de călătorie valabilă pe teritoriul acestei ţări, în urma consultării cu companiile de asigurare. 
 
Condiţii privind traficul auto
  • Starea drumurilor
Starea generală a reţelei rutiere variază şi se recomandă evitarea deplasărilor cu autoturismul pe timp de noapte. 
  • Transportul public
Vă recomandăm ca transportul în Mauritius să fie asigurat prin intermediul pachetului de servicii contractat cu operatorul de turism, pe lângă cazare masă etc.
 
Reglementări vamale
Pentru informații privind reglementările vamale vă rugăm să contactaţi autorităţile acestei ţări.
 
Pentru mai multe informatii actualizate dupa data de 15.07.2021, va recomandam sa consultati site-ul Ministerului Afacerilor Externe - http://www.mae.ro/travel-conditions/12415#735.