Conditii de calatorie in Maldive in contextul COVID 19

RESTRICTII DE INTRARE PE TERITORIUL NATIONAL
- Toate aeroporturile internationale din Maldive au reluat in data de 15 iulie a.c. serviciile de transport regulat de pasageri.
- Turistii care calatoresc in Maldive vor primi viza in portul de intrare (visa on arrival), cu conditia prezentarii unei rezervari confirmate la o statiune turistica inregistrata la autoritatile locale.
- Anterior intrarii in Maldive (cu cel mult 24 de ore inainte) toti calatorii trebuie sa completeze online o declaratie de sanatate (care se poate descarca accesand https://imuga.immigration.gov.mv);

La terminalul de sosiri la aeroport:
- Toti pasagerii trebuie sa poarte masti, sa pastreze distantarea fizica si sa respecte regulile de igiena ale OMS si ale Agentiei de Protectie a Sanatatii din Maldive;
- Toti pasagerii care sosesc in Maldive vor fi suspusi unui control medical pentru identificarea simptomelor COVID-19 la terminalul de sosiri;
- Turistii sunt incurajati sa instaleze pe telefonul mobil aplicatia de depistare a contactelor "TraceEkee".
- Turistii care vor prezenta simptome la intrarea in Maldive vor fi testati si plasati in carantina institutionalizata, urmand sa se depisteze persoanele cu care au intrat anterior in contact.

RECOMANDARI PENTRU CETATENII ROMANI CARE EFECTUEAZA DEPLASARI CATRE / DINSPRE ROMANIA:
Recomandari privind comportamentul turistilor in statiuni:
- Turistii trebuie sa poarte masti in spatii inchise si unde distantarea fizica nu este posibila;
- Sa mentina igiena mainilor;
- Sa pastreze distantarea fizica in orice moment;
- Se recomanda ca turistii sa isi verifice temperatura o data pe zi. In fiecare camera de oaspeti va fi disponibil un termometru fara contact (de exemplu, termometru cu infrarosu).
- Turistii care au febra sau simptome respiratorii, cum ar fi tuse sau dificultati de respiratie, trebuie sa se izoleze in camera lor si sa informeze administratia statiunii.

Incepand cu 10 septembrie turistii care ajung in Maldive trebuie sa prezinte rezultatul negativ al testarii pentru COVID-19 facut in ultimele 72 de ore din momentul aterizarii.

La intoarcerea in Romania, toti turistii sunt obligati sa se autoizoleze 14 zile.


Data ultimei actualizari: 03.09.2020.