Conditii de calatorie in Maldive in contextul COVID 19

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Atentie! Toate categoriile de calatori, inclusiv cei care au efectuat schema completa de vaccinare impotriva COVID-19, trebuie sa detina un rezultat negativ al unui test PCR pentru COVID-19, efectuat inainte de intrarea în Maldive.
Testul trebuie să fie efectuat cu cel mult 96 ore înainte de plecarea din primul punct de imbarcare. In cazul in care pasagerul face un tranzit in timpul calatoriei, testul PCR initial va fi valabil daca tranzitul nu depaseste 24 de ore.
In cazul in care tranzitul depaseste 24 de ore, persoana in cauza trebuie sa mai efectueze un test PCR in termen de 96 de ore inainte de imbarcarea in punctul de tranzit.
Copiii cu varsta de pana la un an sunt exceptati de la masura prezentarii unui test PCR.
Toti pasagerii care parasesc acest stat și echipajul companiei aeriene trebuie să completeze formularul online privind sanatatea calatorilor. Formularul trebuie sa fie depus cu cel mult 24 de ore inainte de plecare. Formularul de declaratie de sanatate este disponibil pe portalul Maldive lmmigration: https://imuga.immigration.gov.mv/.

Turistii care calatoresc in Maldive pot obtine viza la sosire. Turistii trebuie sa detina o confirmare a rezervării hotelului pentru ntregul sejur intr-o unitate turistică inregistrată.
 
MASURI PE PLAN INTERN:
  • Sunt permise deplasarile dinspre insulele unde au fost depistate cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 catre alte insule, cu conditia respectarii masurii de carantina pe insula de destinatie.
  • Incepand cu luna mai 2021, au fost instituite restrictii de circulatie, in intervalul orar 21:00 – 04:00, in regiunea Greater Male’ (Malé, Hulhumalé and Villimalé). Deplassrile intre Male si celelalte insule sunt permise numai in scopuri esentiale.
 
Conditii de intrare si regim de sedere
Pentru cetatenii romani care se deplaseaza in Republica Maldive este necesara obtinerea vizei de intrare.
Vizele turistice se obtin pentru o perioada de cel mult 30 de zile direct de la punctele de trecere a frontierei (port, aeroport). Pentru acest tip de viza sunt necesare urmatoarele:
  • pasaport valabil cel putin 6 luni de la data sosirii;
  • dovada continuarii calatoriei dupa sederea in Maldive (ex. bilet avion);
  • dovada mijloacelor financiare (100+50 USD / zi) sau rezervarea confirmata la o unitate de cazare din Maldive.
La sosirea in Maldive cetatenii straini trebuie sa completeze un formular la biroul de imigrări din aeroport/port, in care se inscriu detaliile pasaportului, adresei unde urmeaza sa locuiasca si durata sederii. Toate porturile si aeroporturile au in structura cate un birou de imigrări la care se pot solicita informatii suplimentare.
Autoritatile locale isi rezerva dreptul de a acorda/respinge solicitarile de viza potrivit propriei legislatii. 
 
Vă recomandam cu insistenta sa incheiati o asigurare medicala de sanatate.
Informatii suplimentare puteti obtine accesand - www.cnas.ro si 
 
 
Pentru mai multe informatii actualizate dupa data de 27.07.2021, va recomandam sa consultati site-ul Ministerului Afacerilor Externe - https://www.mae.ro/travel-conditions/44715#776  .