Conditii de calatorie in Franta in contextul COVID 19

STARE DE URGENȚĂ – NU

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL :
Începând cu data de 15 iunie a.c., Franța a ridicat restricțiile de circulație la frontierele europene (terestre, aeriene și maritime). Începând cu această dată, persoanele care vin din spațiul european (statele membre UE, precum și Andora, Islanda, Liechtenstein, Monaco, Norvegia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, San Marino, Vatican și Elveția) pot intra fără restricții pe teritoriul francez. Prin urmare, nu mai este necesar documentul justificativ tip și nu se mai aplică măsura de izolare (carantină). Pot exista excepții, în eventualitatea unor măsuri de reciprocitate.
 
MĂSURI PE PLAN INTERN:
Începând cu data de 10 august a.c., este obligatorie purtarea măștii de protecție în exterior, în anumite zone aglomerate din Paris și alte 4 departamente din Île-de-France: Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis și Val-de-Marne, Val-d'Oise. Pentru Paris, zonele vizate sunt disponibile aici (Carte des zones d'obligation du port du masque à Paris) https://www.prefecturedepolice.interieur.gouv.fr/Nous-connaitre/Documentation/Salle-de-presse/Communiques-de-presse/Securite

De asemenea, autoritățile locale au decis că purtarea măștii este obligatorie în exterior, în anumite spații deschise, și în alte orașe, printre care Marsilia, Lille, Nisa, Toulouse, Strasbourg, Rennes, Saint-Tropez, Cannes, Biarritz, Brest etc.

Purtarea măștii de protecție în transportul în comun rămâne obligatorie încă 4 luni de la încetarea stării de urgență (până în noiembrie).

Autoritățile franceze au decis ca, începând cu 20 iulie 2020, purtarea măștii de protecție să fie obligatorie în toate spațiile publice închise, o măsură suplimentară aplicării gesturilor barieră și distanțării fizice.

Toate recomandările de sănătate sunt publicate pe site-ul www.gouvernement.fr/info-coronavirus .
 

Data ultimei actualizari: 14.08.2020