Conditii de calatorie in Egipt in contextul COVID 19

Mae.ro
Atentionare COVID-19
 
Stare de urgenta - DA
- La data de 20 iulie a.c., Parlamentul egiptean a aprobat decretul prezidential de prelungire a starii de urgenta pentru o perioada de trei luni, incepand cu data de 27 iulie 2020, pe fondul situatiei de securitate si a masurilor adoptate pe linia combaterii pandemiei de COVID-19 din Republica Araba Egipt.
 
Restrictii de intrare pe teritoriul national:
- Incepand cu data de 1 iulie 2020, autoritatile egiptene au adoptat masura redeschiderii spatiului aerian si, implicit, ridicarea restrictiilor de intrare in Republica Araba Egipt.
 
Masuri aplicabile incepand cu data de 01 Septembrie 2020:
- Cetatenii straini care se deplaseaza in Republica Araba Egipt, inclusiv cetatenii romani, trebuie sa prezinte la punctele de trecere a frontierei, in mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infectia cu SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior efectuarii calatoriei. 
- Persoanele care doresc sa efectueze deplasari in/din Guvernoratul Sinaiul de Sud din/catre alte localitati aflate in Republica Araba Egipt trebuie sa prezinte, in mod obligatoriu, un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2, in conditiile mentionate anterior.
 
Recomandari pentru cetatenii romani care efectueaza deplasari catre/dinspre Romania:
- La sosirea pe aeroporturile din Marsa Matrouh, Hurghada (guvernoratul Red Sea), Sharm El Sheikh (guvernoratul Sinaiul de Sud), Luxor si Aswan turistii romani sunt scutiti de obtinerea vizei de intrare pe teritoriul egiptean (pana la 30 aprilie 2021); cetatenii romani care sosesc direct pe aeroportul din Cairo au nevoie de viza de intrare, care se obtine de la Ambasada Republicii Arabe Egipt la Bucureati sau direct de la autoritatile de frontiera din aeroport.
- La sosirea in Republica Araba Egipt, toti cetatenii romani care desfasoara alte activitati decat cele turistice vor intra in izolare pentru 7 zile. La revenirea in Romania nu mai este necesara izolarea la domiciliu pentru o perioada de 14 zile.
- In statiunile turistice pot ateriza numai avioane charter (ale tarilor care permit deplasarea in Republica Araba Egipt), strict cu turisti. Pe toata perioada sejurului este interzisa iesirea din statiunea turistica pentru efectuarea de vizite la diverse obiective turistice din Republica Araba Egipt.
- In hotelurile desemnate (doar cu ocuparea a 50% din capacitate) vor fi luate masuri de protectie speciale, iar in cazul depistarii unei infectari cu COVID-19, respectiva persoana va fi carantinata in camere special amenajate in hotel, iar in cazul agravarii simptomelor va fi spitalizata (situatie care va genera conditii speciale de tratament - in sarcina partii egiptene - si intoarcerea in tara pe cheltuiala turistului).


Data ultimei actualizari: 26.10.2020.